Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ R.B. ]

17. 10. 2022. 09:56 >> 10:43
2

BIVŠI ČELNIK ANB-A

Kentera: Upozoravao sam premijera na kontakte Miloševića

Bivši vršilac dužnosti (v.d.) direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Savo Kentera saopštio je da je brzo po stupanju na funkciju došlo do kršenja dogovora od strane premijera Dritana Abazovića, ali i pritisaka da se u službi zaposle neki ljudi. Istakao je i da je premijera više puta upozoravao na kontakte bivšeg direktora Uprave prihoda i carina Rada Miloševića.

Kentera je na saslušanju pred Odborom za bezbjednost i odbranu kazao da je dogovor bio da Agencija profesionalno radi svoj posao, "onako kako se dugo vremena nije radio".

"Znao sam da neću dozvoliti da bilo ko vrši uticaj dok sam na čelu službe", kazao je on. 

Agencija je, kako je dodao Kentera, redovno vršila kontra-obavještajnu zaštitu, o čemu postoje podaci.

"Lično sam više puta sam premijera upozorio na Rada Miloševića i na njegove kontakte sa određenim licima. Ako to nije kontra-obavještajna zaštita, ne znam šta je...", rekao je Kentera na sjednici odbora.

Bivši čelnik ANB-a je kazao i da je smijenjen samo par dana nakon što je premijera upoznao sa operacijom protjerivanja ruskih diplomata... 

Dodao je i da ga ne zanima Artan Kurti, ali da "nema toga na svijetu ko može dati dozvolu za rad takvoj osobi".

"Nemam problem da o svemu pričam javno. Ako ste saglasni, možemo tražiti pauzu, da pozovemo direktora ANB-a, da me oslobodi obaveze čuvanja tajni. Ja nemam problem s tim, ali siguran sam da će neki u ovoj sali imati", rekao je Kentera. 

Predsjednik Odbora Milan Knežević predložio je da na narednu sjednicu pozovu aktuelnog v. d. direktora ANB-a Borisa Milića da oslobodi Kenteru obaveze čuvanja tajne.

 

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније