Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Milica Kapa, TVCG ]

03. 11. 2022. 08:06   >>  10:05 4

16.500 UPOSLENIH

Backović: Politizacija prosvjete proizvela višak zaposlenih

Kvalitet obrazovanja u Crnoj Gori nije na zadovoljavajućem nivou, a prosvjeti su potrebne reforme, saglasni su i Ministarstvo prosvjete i CANU.

Politizaciju prosvjete, akademik Slobodan Backović i nekadašnji ministar, vidi kao problem zbog kog trpe đaci.

Od prosvjetnih vlasti očekuje da razgovaraju.

“Moramo da sjednemo zajedno kao akademija pa da popričamo o tome šta je dobro, a šta loše i da vidimo šta misle i zašto misle da ne treba mijenjati nešto što mi mislimo da moraju da mijenjaju, jer je očigledno da nešto mora da se mijenja”, kazao je Backović za TVCG.

Backović napominje da je politizacija prosvjete proizvela višak zaposlenih, te da je neophodna racionalizacija.

“Imamo u ovom trenutku veliki broj zaposlenih kojima treba povećati plate, a u budžetu nema sredstava. Mi u ovom trenutku imamo imamo 16.500 zaposlenih, a 2010. imali smo 12.200”, naveo je Backović.

Pažnja koja se ukazuje obrazovanju je pažnja prema državi, a bez dobrog obrazovanja nema ni dobre države, poruka je akademika Backovića.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније