Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

М.М.Љ. [ UCG ]

05. 12. 2022. 09:11 >> 09:09

NAJBOLjA STUDENTKINjA

Milena Abramović: Uvijek postoji neko ko uspjeh vidi

Studentkinja Filozofskog fakulteta Milena Abramović (9.53) proglašena je za najbolju studentkinju svog fakulteta za studijsku godinu 2022/23. Milena navodi da za nju nagrada predstavlja još jedan u nizu dokaza za to da se trud uvijek isplati, ali da isto tako uvijek postoji i neko ko taj uspjeh vidi.

“Na samom upisu Filozofskog fakulteta UCG, prema psihologiji sam već gajila ljubav koja je svakim danom postajala sve veća, te je ona do danas uspjela da postane nešto bez čega sebe ne mogu ni da zamislim”, riječi su uspješne studentkinje.

Sve to za nju predstavlja i dodatnu spoljašnju motivaciju.

“Koja na neki način nameće i obavezu da opravdam svoju poziciju na trenutnoj rang listi. Ovo priznanje je potvrda da sam na pravom putu - putu koji sam sama birala”, kazala je ona.

Ona navodi da je postignuti uspjeh dijelom nagrada i njenih kolegama sa smjera.

“Od prvog dana smo jedni drugima ogromna podrška, koja podrazumijeva i to da ne posmatramo jedni druge kao konkurenciju. Zadovoljstvo je biti dio takvog tima - tima sa ogromnim kapacitetom, u kojem su nijanse trenutno “presudile u moju korist”, objasnila je Milena.

Kada je riječ o odricanjima i zalaganjima da bi se postigao navedeni uspjeh, Milena kaže da je tip osobe kojoj je prirodno da odlaže obaveze sve do momenta dok ne osjeti pritisak, ali se tada organizuje da sve na kraju ipak postigne.

“Vjerujem da je moja velika prednost to što uživam u obavezama i u onim momentima kad ne znam što prije treba da uradim i stignem, mada to zahtijeva jednu savršenu organizaciju - u kojoj više nema ni mjesta ni vremena za spontane izlaske, druženja ili odlaganje”, kazala je studentkinja.

Studentkinja je navela da pripada generaciji koja je, zbog virusa kovid-19, studije na fakultetu započela kroz onlajn predavanja što nije dozvolilo da u potpunosti doživi i posveti se dodatnim aktivnostima koje fakultet nudi. Aktivnosti koje su joj pomogle u sticanju znanja su onlajn predavanja renomiranih profesora iz inostranstva, što joj je omogućilo širenje vidika i upoznavanje nekih novih metoda komunikacije sa većim grupama ljudi.

Ima poruku za generacije koje će se u budućnosti opredijeliti za Filozofski fakultet.

“Dajte sebi vremena da shvatite što volite i pustite da vas ta ljubav vodi i crta vam put. Prema rezultatima jednog istraživanja, gradivo koje se uči bez stresa je gradivo koje se koduje na dubljem nivou, te samim tim omogućava njegovo bolje razumijevanje i usvajanje, te posljedično - veći uspjeh. Neka vam cilj ne budu ocjene, već znanje. A zašto biste ga sticali pod stresom, ako se nalazite na mjestu koje volite?”, poručila je studentkinja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније