Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

06. 12. 2022. 14:18 >> 16:27

VLASNIK TVRDI

Hotel "Jovana" van sistema zbog kriminala u Upravi za katastar

Umjesto da hotel "Jovana" u Kolašinu ovog decembra slavi deceniju uspješnog rada, vlasnici tog ugostiteljskog objekta još uvijek hotel ne mogu da upišu u katastarske knjige. Kako je kazao vlasnik hotela Mladen Bulatović, to nijesu uspjeli zbog nerada i organizovanog kriminala u PJ Uprave za katastar u Kolašinu.

Zbog toga Bulatović, poziva Specijalno državno tužilaštvo, policiju i predsjednika Vlade Dritana Abazovića da dođu u Kolašin i provjere rad u katastru i uvjere se da li su njegove optužbe osnovane.

Bulatović je na konferenciji za medije, upriličenoj danas u hotelu, naglasio da je iz katastra na njegov zahtjev dobio 6 negativnih rješenja. Za svako od njih uputio je žalbu drugostepenom organu Ministarstvu finansija, koje je, kako je naveo, usvojilo njegove žalbe i dalo instrukcije lokalnoj Upravi za nekretnine.

"Zašto prvostepeni organ Uprava za katastar i državnu imovinu PJ Kolašin ne donosi nikakvo rješenje, niti postupa po pomenutom predmetu pune dvije godine i devet mjeseci, tačnije od 24. februara 2020. godine. Tada su uvažene moje žalbe od strane drugostepenog organa. Da li će nadležne institucije da isprave nezakonite radnje i veliku nepravdu, ili će nastaviti da se ponašaju kao prethodno rukovodstvo Uprave za nekretnine i državnu imovinu Crne Gore? Da li je prvostepeni organ jači od drugostepenog, jer nikada nije postupio po njegovom rješenju, te da li je taj organ sa njegovim direktorom jači od države", zapisao je Bulatović.

On ističe da je 2008. godine uplatio nadoknadu za komunalije, dobio građevinsku dozvolu kojom se potvrđuje uklapanje objekta u DUP, dobio dozvolu za prilaz hotelu iz Mojkovačke ulice, te dozvolu za postavljanje ograde, urađen geodetski elaborat i obezbjeđene ostale potrebne dozvole.

"Umjesto da počnem za radom ja od 2012. od 2020. godine na zahtjev dobijam 6 negativnih odgovora. Do sada nijesam dobio odgovor na prestavku, u kojoj sam iznio suštinu problema s kojim se suočavam, koju sam u aprilu prošle godine predao direktoru Uprave za nekretine i državnu imovinu Koči Đurišiću, pa sam bio prinuđen da se u maju ove godine obratim ministru finasija Aleksandru Damjanoviću. Iz pomenutog ministarstva, nakon što sam im u junu uputio žalbu za dugogodišnje ne oglašavanje u vezi sa pomenutim predmetom kolašinske Uprave za nekretnine, stiglo je rješenje u kojem se nalaže PJ Uprave za nekretnine i državnu imovinu u Kolašinu da u roku od dvadeset dana donese zakonsko rješenje koje se odnosi na predmet hotel 'Jovana'", saopštio je Bualtović.

On je pozvao Abazovića da sjutra dođe u Kolašin, i da pomogne da se riješe problemi zbog kojih će hotel propustiti dvanestu sezonu, što ne služi na čast, jednom turističkom centru kakav je Kolašin.

Vukoman Kljajević,Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније