Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Марија Радуловић, ТВЦГ

30. 12. 2022. 07:14 >> 07:10

GUŽVE U PRODAVNICAMA

Praznična kupovina nije izostala uprkos finansijskoj krizi

A uprkos finansijskoj krizi ni ove godine nije izostala praznična kupovna groznica. Redovi na kasama, jurenje za sniženjima, potraga za poklonima - u susret novoj godini starih navika se ne odričemo.

Želje su jedno, mogućnosti drugo, ali je činjenica da pred praznike novac trošimo mnogo lakše, motivi su različiti.

U najboljoj namjeri neke trese praznična, neke potrošačka a na kraju mnoge može da protrese groznica praznog novčanika. Zato još smo na vrijeme da čujemo savjet stručnjaka

"Napravimo spisak šta nam je potrebno i da se držimo spiska i da potražimo u sebi ono autentično što nam prija", kazala je psihološkinja Adriana Pejković.

Prija i bijeg od svakodnevice u kojoj većina građana jedva sastavlja kraj s krajem, ali nekontrolisano trošenje novca nije izlaz.

"Trošimo više nego što imamo da bismo neke emocije zatrpali, da bismo malo otklonili neku tugu da bi možda zaboravili na neke probleme i ono što nas zaista muči. Tu je jako dobro da zastanemo sami sa sobom i da se zapitamo šta nam je zaista potrebno", poručuje psihološkinja.

Za kraj - budite i vi nečiji deda mraz ali ne zaboravite lijepa riječ nema cijenu - darujte je.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније