Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.L.B. ]

12. 01. 2023. 09:17   >>  16:17

GI SAČUVAJMO SINjAJEVINU

"Komisija je farsa, ukinuti odluku o vojnom poligonu"

Ukidanje štetne odluke o vojnom poligonu na Sinjajevini jedino je rješenje, poručuju iz Građanske inicijative “Sačuvajmo Sinjajevinu”. U Jutarnjem programu TVCG saopštili su i da su spremni životima da brane pašnjak.

Iako je Ministarstvo odbrane saopštilo da 15. januara na Sinjajevini neće biti održana vojna vježba iz Građanske inicijative Sačuvajmo Sinjajevinu poručuju da to nije garancija da Sinjajevina neće biti vojni poligon.

Podsjetimo Vlada je krajem oktobra prošle godine formirala Komisiju sa zadatkom da iznađe alternativno rješenje za lokaciju vojnog poligona u Crnoj Gori.

“Juče je na sastanku te iste interesorne Komisije saopšteno da vježba treba da bude u februaru, maju i opet u septembru. Znači neće biti 15. januara, ali možda hoće biti 15. februara”, saopštio je Petar Glomazić iz GI Sačuvajmo Sinjajevinu.

Glomazić, u emisiji “Dobro jutro Crna Goro” kaže da Sinjajevina predstavlja ekološki dragulj i poljoprivredni resurs, pa su vojne vježbe na tom području, kako dodaje, neprihvatljive.

“Nemoguć je suživot između takvog prostora i vojnih aktivnosti”, poručio je Glomazić.

Komisija je kako podsjeća imala rok do kraja prošle godine da donese rješenje za pitanje vojnog poligona.

“Jasno je da je ta Komisija farsa koja treba da potroši još neko vrijeme”, naveo je Glomazić i poručio da je nemoguće da se u kratkom roku nađe nova lokacija za vojni poligon.

I životom ćemo da branimo pašnjak

Mileva Jovanović poručila je da na Sinjajevini ne može biti vojni poligon dok je tamo pašnjaka i poljoprivrede.

“Mi ćemo životima i tijelima da štitimo taj pašnjak, jer taj pašnjak može da hrani cijelu Crnu Goru”, poručila je Jovanović.

Ako država ne odustane od vojnog poligona na Sinjajevini, Jovanović kaže da će njen predlog stočarima biti i da stoku sa Sinjajevine dovedu pred Vladu.

“Svi smo protiv i svi smo mišljenja da se vojni poligon ukine. I danas su tamo naši momci i vazda će neko od nas biti tamo”, zaključila je Jovanović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније