Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

М.М./М.Л.Б.

16. 01. 2023. 12:54   >>  13:43

VUČKOVIĆ ODGOVORILA

Svetlana Vujanović da sačeka odluku Sudskog savjeta

Vršiteljka dužnosti predsjednika Vrhovnog suda Vesna Vučković u odgovoru Svetlani Vujanović saopštila je da će sjednica Sudskog savjeta biti održana sjutra, te da će nakon toga postupiti po odluci Sudskog savjeta u skladu sa zakonom.

Sutkinja Vrhovnog suda Svetlana Vujanović vratila se jutros na posao, nakon što je Upravni sud poništio odluku Sudskog savjeta da joj oduzme sudijsku funkciju kada je navršila 64 godine. Ipak, ona je morala napustiti zgradu jer joj je v.d. predsjednice Vrhovnog suda Vesna Vučković kazala da joj nije stigla presuda Upravnog suda u korist Vujanovićeve.

"Obavješavam Vas, imajući u vidu Vaše zahtjeve da Vrhovni sud Crne Gore nije stranka u postupku i da Sudski savjet bira, imenuje, i rješava sudije. Sjednica Sudskog savjeta zakazana je za 17. januar u 13 časova i 30 minuta nakon čega će Vrhovni sud postpupiti po aktu Sudskog savjeta, u skladu sa zakonskom procedurom", navela je Vučković u odgovoru Svetalni Vujanović, koji je dostavljen Portalu RTCG.

Vučković saopštava da je jutros u 7:30 sati primila Svetlanu Vujanović na razgovor a povodom presude Upravnog suda kojom je Vujanovićeva vraćena na funkciju sutkinje Vrhovnog suda.

"U toku razgovora obavijestili ste me da ste od danas ponovo sutikinja, da ste donijeli original presudu Upravnog suda kojom je poništena odluka Sudskog savjeta o prestanku funkcije zbog sticanja uslova za penziju i da ćete koristiti kancelariju Miraša Radovića, da ćete obavljati sudijsku dužnost u krivičnom odjeljenju i da Vam se obezbijede sredstva za rad: sudijska toga, lap-top, lična, pravna i druga literatura", navela je Vučković u dopisu Svetlani Vujanović.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније