Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

О.З.

17. 01. 2023. 14:23 >> 14:18

ŠĆEKIĆ-FAN KUN

Prijateljstvo i solidarnost neraskidive karike Crne Gore i Kine

Crna Gora i Kina njeguju tradicionalno prijateljske odnose, koji su dodatno osnaženi tokom Kovid pandemije kada su dvije zemlje vrlo uspješno sarađivale, saopšteno je tokom sastanka ministra zdravlja Dragoslava Šćekića i ambasadora Kine u Crnoj Gori Fan Kuna.

Kako je saopštilo Ministarstvo zdravlja, kineski ambasador posebno je naglasio prijateljski odnos Crne Gore prema Kini i kineskom narodu, naglašavajući značaj uzajamne pomoći koju zemlje iskazuju tokom pandemijskog perioda, koji nažalost još nije završen.

"Fan Kun je informisao ministra Šćekića o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Kini , koja je, prema njegovim riječima, značajno stabilizovana. Posebno je izrazio zadovoljstvo što Crna Gora koristi zvanične kanale komunikacije u cilju tačne informisanosti o epidemijskim prilikama u Kini", piše u saopštenju.

Ministar zdravlja je zahvalio ambasadoru Fan Kunu na velikoj pomoći Kine, koja je tokom perioda pandemije donirala značajan broj vakcina protiv Kovida, ali i druge medicinske opreme, u vremenu kada se cijeli svijet suočavao sa nestašicama na svim frontovima, a poseban izazov je bio pred zdravstvenim sistemima.

"Iako mnogoljudnija i razvijenija zemlja, Kina je u izazovnim vremenima pokazala kako prijatelji pomažu jedni drugima i kada se sami suočavaju sa poteškoćama. Takav gest Crna Gora neće zaboraviti", poručio je Šćekić.

On je, kako je saopšteno, kineskog ambasadora upoznao sa višemilionskim infrastrukturnim projektima koji se realizuju u crnogorskom zdravstvenom sistemu te reformom koja je u toku, a čiji je cilj kvalitetna i dostupna zdravstvena zaštita za sve građane.

"Sagovornici su se saglasili da postoji prostor za dalji nastavak ali i unapređenje saradnje u oblasti zdravstva", dodaje se u saopštenju Ministarstva zdravlja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније