Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.L.B./M.V./P.R. ]

18. 01. 2023. 16:40 >> 19:22

SUDSKI SAVJET

Svetlana Vujanović ima pravo da se vrati na posao, presudu preispitati

Sutkinja Vrhovnog suda Svetlana Vujanović ima pravo da se vrati na rad, odlučio Sudski savjet. Uz tu odluku, Sudski savjet podnijeće zahtjev za ispitivanje presude Vrhovnom sudu, saopštio je Sudski savjet.

To su odluke sa današnje sjednice, a nakon što se sutkinja Vrhovnog suda Svetlana Vujanović u ponedjeljak vratila na posao.

Ona je dobila presudu Upravnog suda koji je utvrdio da je bila nezakonita odluka Sudskog savjeta da sutkinjama koje su napunile 64 godine prestaje sudijska funkcija.

Tom odlukom od 3. avgusta 2021. godine šest sutkinja Vrhovnog suda penzionisano.

Savjet je sproveo intervju sa kandidatima koji su se prijavili za izbor troje sudija Apelacionog suda Crne Gore Draganom Babovićem, sudijom Osnovnog suda u Podgorici i Mirjanom Vlahović, Vesnom Pean i Mirjanom Popović, sutkinjama Višeg suda u Podgorici.

Sprovedeni su i intervjui sa kandidatima, koji su se prijavili za izbor predsjednika Privrednog suda Crne Gore i za izbor predsjednika Osnovnog suda u Kotoru Draganom Babovićem, sudijom Osnovnog suda u Podgorici, Veljkom Bulatovićem, Sandrom Đurišić, Momirkom Tešić, sudijama Osnovnog suda u Kotoru i Srđanom Klikovcem, sudijom Upravnog suda Crne Gore.

Nakon što budu utvrđene Rang liste, Savjet će na nastavku sjednice donijeti odluke o izboru.

Savjet je većinom glasova konstatovao prestanak sudijske funkcije Hasniji Simonović, sutkinji Vrhovnog suda Crne Gore zbog sticanja uslova na ostvarivanje prava na starosnu penziju.

Takođe, Sudski savjet je konstatovao prestanak sudijske funkcije i sudiji Višeg suda u Bijelom Polju Radoslavu Konataru i sutkinji Osnovnog suda u Bijelom Polju Jeleni Đukanović Perović na lične zahtjeve.

Savjet je utvrdio da sudije Osnovnog suda u Podgorici Bojana Burzan i Jelena Anđelić ispunjavaju uslove iz člana 33 stav 1 i 2 Zakona o Centru za obuku u sudstvu i Državnom tužilaštvu za mentore, i dopunio Listu mentora iz reda sudija ovog suda.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније