Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

П.Р.

20. 01. 2023. 18:42   >>  18:36

HERCEG NOVI

Počela rekonstrukcija šetališta na koje Igalo čeka više od 50 godina

U Igalu kod Titove vile počelo je izvođenje radova na rekonstrukciji Šetališta Pet Danica. Radi se o prvoj fazi ovog projekta – dionici od Titove vile do početka I faze Instituta “Dr Simo Milošević”, dok će druga faza biti izvedena nakon ljeta i obuhvatiće trasu od I faze Instituta do vile „Galeb“. Ukupna vrijednost projekta iznosi gotovo 3,5 miliona eura.

Tokom obilaska terena, predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić istakao je da je u pitanju jedan od najvećih i najvrijednijih projekata na izgradnji komunalne infrastrukture na koji Igalo čeka više od 50 godina.

Prema njegovim riječima, realizacijom ovog projekta Igalo će dobiti jednu od najkvalitetnijih dionica šetališta, koja je ujedno i najfrekventnija – predviđena je izgradnja nove javne rasvjete, postavljanje nove atmosferske i fekalne kanalizacije, popločavanje šetališta, ali i jedan novitet na Šetalištu Pet Danica – postavljanje električnih “potapajućih stubića” koji će onemogućiti kolski saobraćaj u periodu kada nije predviđen za vozila bez posebne dozvole.

“Njihovom ugradnjom će po prvi put na šetalištu biti primijenjeni kao ograničenje za kretanje vozila, tako da se više neće moći ulaziti vozilima na šetalište, osim u periodu koji je odlukom predviđen za to, i to za vozila sa posebnim dozvolama. Nastavićemo dalje kada je u pitanju rekonstrukcija šetališta od Meljina do Hotela Plaža. Na taj način ćemo dobiti kompletno popločano i uređeno šetalište od Igala do Meljina”, naglasio je Katić.

Ugovorom je predviđeno da se ovaj projekat radi u dvije faze: prva faza radova od Titove vile do početka I faze Instituta “Dr Simo Milošević” će biti završena do 15. maja, odnosno do početka ljetnje turističke sezone, dok je početak druge faze radova predviđen za 01.10.2023, odnosno nakon završetka ljetnje turističke sezone.

Sredstva za rekonstrukciju dijela šetališta u Igalu opredijeljena su kapitalnim budžetom Vlade Crne Gore i Ugovorom o realizaciji potprograma potpisanim između tadašnje Uprave javnih radova i Opštine Herceg Novi. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније