Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ rtcg.me ]

26. 01. 2023. 19:50   >>  20:20 4

U HRAMU HRISTOVOG VASKRSENjA

Svetosavska akademija u Podgorici

Mitropolija crnogorsko-primorska, Crkvena opština podgorička i Saborni hram Hristovog Vaskrsenja organizuju u navečerje praznika Svetoga Save prvog Arhiepiskopa srpskog, Svetosavsku akademiju u Sabornom hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici.

"Pozdravno slovo izgovoriće mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije, dok će svetosavsku besjedu izgovoriti prof. dr Drago Perović, profesor na Filozofskom fakultetu u Nikšiću i gostujući predavač na Akademiji likovnih umjetnosti u Trebinju", navodi se u saopštenju.

U sklopu kulturno-umjetničkog programa večeri nastupiće Hor Svetog apostola i jevanđelista Marka, Kamerni orkestar, operski pjevač Marko Kalajanović, Danica Crnogorčević, ANIP “Đurđevdansko kolo” i guslar Vladimir Radojević.

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije kazao je da je uloga Svetog Save nemjerljiva.

"Srpkom narodu obezbijedio najveće dostojanstvo, izveo ga na scenu kulturnih i prosvećenih naroda Evrope i uključio ga u tu zajednicu prosvećenih hrišćanskih naroda", kazao je Joanikije.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније