Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

О.З.

26. 01. 2023. 19:17 >> 13:40
6

14 KOMPANIJA I PRIVATNIKA

Vladin spisak: Ko je nelegalno eksploatisao šljunak

Vlada je objavila spisak firmi i pojedinaca koji su, kako navode, nelegalno ekspolatisali šljunak iz riječnih korita. Od januara 2021. do danas izvršeno je 757 inspekcijskih nadzora asfaltnih baza, betonskih baza i drobiličnih postrojenja, saopštilo je Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma.

Direktorat za inspekcijski nadzor pripremio je Informaciju o statusu inspekcijskih postupaka inženjerskih objekata – postrojenja: asfaltnih baza, betonskih baza i drobiličnih postrojenja, koji su bili predmet inspekcijskog nadzora nadležnih inspekcija Uprave za inspekcijske poslove.

Navodi se da je kontrolisano 14 firmi i privatnih lica - "Bemaksa", "Putevi", "Tehnoput", "Montenegro Petrol", "Čelebić", "Cijevna komerc", "Fab lajv", "Pe mar", "Gugi komerc" iz Kotora i "Tofi" iz Rožaja kao i četiri privatna lica Zoran Stanić, Milivoje i Zdenko Maraš i Milivoje Mugoša.

Tržišna inspekcija izdala je kompanijama "Bemaks", "Čelebić" i "Tofi" prekršajne naloge u ukupnom iznosu od po 2.800 eura zbog stavljanje na tržište betona za koji nije dokazana upotrebljivost.

Sa po 600 eura kažnjene su kompanije "Čelebić" i "Montenegro petrol" jer evidencija o nabavci i prodaji robe na veliko nije bila dostupna

U Informaciji se navodi i da su za godinu ukupno podnijeta 23 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka, 32 krivične prijave i 17 predmeta dostavljeno Upravi policije na ocjenu tužilaštva da li ima elemenata za krivično gonjenje.

Takođe, izdato je sedam prekršajnih naloga, a četiri predmeta dostavljena su Zaštitniku imovinsko-pravnih interesa Crne Gore radi pridruživanja krivičnom gonjenju i procjeni štete.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније