Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

ТВЦГ

31. 01. 2023. 16:00 >> 15:56

U NP SKADARSKO JEZERO

"Odlučni da zaustave krivolov, potrebne strože kazne za prestupnike"

Iz Nacionalnog parka Skadarsko jezero poručuju da su spremni da izađu na kraj s krivolovom. Udruženi s ministarstvima ekologije i poljoprivrede, Agencijom za zaštitu životne sredine, policijom, ribarima, te nevladinim organizacijama, poručuju da će istrajati u toj namjeri.

Kako je kazao koordinator u NP Tomo Ukšanović, prvi put poslije niza godina sva plovila su oprativna.

"Plovila jesu stara i česte su opravke na njima, ali su operativna. U Službi zaštite Nacionalnog parka starosna struktura nije povoljna, ipak je to težak posao i zahtijeva fizičku snagu i spremnost. Očekujemo da do početka zabrana ribolova 15. marta ta služba dobije još desetak novih ljudi i makar još jedno plovilo koje će nam pomoći u suzbijanju nelegalnih aktivnosti ", kazao je Ukšanović.

Kako je dodao, ono što je primjedba ka drugim instancama, je da ima puno povratnika u nelegalnim aktivnostima, što znači da kazne nijesu primjerene šteti koje se nanose Nacionalnom parku Skadarakso jezero.

Apelovao je da i drugi državni organi pomognu u okviru svojih mogućnosti i da se u narednom periodu možda radi i na promjeni zakonskih rješenja u ovoj oblasti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније