Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ R.B. ]

01. 02. 2023. 17:06 >> 17:01

DUKAJ PORUČIO

"Unapređenje kvaliteta života građana cilj bez alternative"

Unapređenje kvaliteta života građana cilj je bez alternative, oko kojeg se moraju svi okupiti, bez obzira na političke ili druge razlike, poručio je ministar javne uprave Maraš Dukaj. On je danas sa saradnicima boravio u radnoj posjeti Budvi i sastao se sa predsjednikom Opštine Milom Božovićem.

Kako je saopšteno iz Ministarstva javne uprave (MJU), Dukaj i Božović su razgovarali o izazovima u oblasti reforme javne uprave sa akcentom na unapređenju pružanja elektronskih usluga, zakonskog okvira i konkretnim aktuelnim pitanjima koja su trenutno u fokusu interesovanja lokalne i državne uprave.

Dukaj je kazao da su posjetili Opštinu Budva kako bi razmijenili stavove o aktuelnoj situaciji, sagledali dostignuća, ali sa posebnim akcentom na izazove, kako bi u saradnji lokalnih i državnih vlasti te izazove prevazišli.

„Unapređenje kvaliteta života građana je cilj bez alternative. Oko ovog cilja moramo se svi okupiti, bez obzira na političke ili druge razlike“, poručio je Dukaj.

Kako je dodao, MJU će, u skladu sa djelokrugom rada, podržati Budvu u pravcu daljeg i intenzivnijeg razvoja, kako bi obezbijedili efikasno pružanje usluga građanima, kao i uspostavljanju saradnje u oblasti e-uprave u cilju stvaranja jedne efikasne i ekonomične javne uprave.

Dukaj je rekao da će unapređenje zakonodavnog okvira i uvođenje elektronskih usluga dovesti do promjene pristupa na način što će lokalne samouprave preuzeti aktivnu ulogu u pravcu ostvarivanja zacrtanih prioriteta.

„Takođe, potpuno smo posvećeni procesu decentralizacije sistema u Crnoj Gori, kao i važnosti i osnaživanja uloge jedinica lokalnih samouprava u procesu reforme javne uprave na lokalnom nivou“, kazao je Dukaj.

Božović je upoznao ministra sa aktuelnim razvojnim projektima i budućim planovima i istakao da je posjeta značajna za opštinu Budva zbog razmjene iskustava i preporuka koje treba sprovoditi na lokalnom nivou.

„Trudimo se da unaprijedimo uslove za rad naših zaposlenih kako bismo bili kvalitetan i odgovoran servis građanima i profesionalna, odgovorna samouprava“, kazao je Božović.

On je rekao da bi trebalo unaprijediti modele finansiranja razvojnih projekata u opštini.

Dukaj je naglasio da je pisanje dobrih projekata u skladu sa potrebama lokalne uprave jedna od šansi razvoja.

Kako su kazali iz MJU, sagovornici su se usaglasili da je neophodno uspostaviti mehanizam koji će omogućiti veće povlačenje sredstava iz fondova EU, a sa kojima se može unaprijediti sistem i riješiti jedan broj pitanja od značaja za dalji razvoj grada.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније