Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Милица Капа / ТВЦГ

06. 02. 2023. 19:51   >>  19:50 1

BOŽOVIĆ SAOPŠTIO

U Budvi saniran veći dio štete od vjetra

Primorske gradove u Crnoj Gori pogodio je jak olujni vetar, koji je pričinio veliku materijalnu štetu na teritoriji Budve, a bilo je i nekoliko povrijeđenih. Iz Službe zaštite i spašavanja kažu da su sanirali veći dio štete, te da ih još čeka uklanjanje ostataka drveća.

Nevrijeme, koje je ovih dana pogodilo Crnu Goru polako se stišava. Najviše je bilo pogođeno primorje, pa su i u Budvi svjedočili razornoj moći olujnog vjetra. Materijalna šteta je ogromna, a sve je počelo padom krana na kolovoz.

"Pa je raskriven krov na osnovnoj školi i gradskom bazenu, potopljeno je pet malih barki, polupano je pet automobila. Padali su crepovi s kuća, nosili limove sa građevina. Bilo je nekoliko povrijeđenih lica, na svu sreću nije bilo stradalih", kazao je Dragan Božović, načelnik Službe zaštite i spašavanja Budva.

Između ostalog, nevrijeme je nosilo mobilijar i čupalo stabla. Dobro je, kaže Božović,da je veća šteta pričinjena na javnim umjesto na privatnim površinama.

"Moram reći da nije bilo puno poziva građana...sva ta neka velika šteta je nanesena uglavnom gradskoj infrastrukturu.To su reklamni bilbordi, stubovi javne rasvjete, drveće po parkovima. Dosta toga smo uspjeli da saniramo, ostalo je još sa komunalnim da se uklone ostaci drveća", kazao je Božović.

I dok ekipe rade na sanaciji štete, podsjećaju da su opštinske službe ovih dana imale pune ruke posla, te da su odmah reagovale.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније