Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina/M.L.B. ]

07. 02. 2023. 21:30 >> 21:23
1

RAZGOVOR SA PREDSJEDNIKOM SKUPŠTINE

Đurović: Crna Gora iskreno stoji uz svoje turske prijatelje

Crna Gora iskreno stoji uz turske prijatelje i stavlja svoje kapacitete na raspolaganje toj državi, poručila je predsjednica parlamenta Danijela Đurović u telefonskom razgovoru sa predsjednikom Velike narodne skupštine Turske, Mustafom Šentopom.

Đurović je, kako je saopšteno iz njenog kabineta, izrazila najdublje saučešće povodom katastrofalnog zemljotresa koji je zadesio Tursku i odnio hiljade ljudskih života, a mnoge ostavio bez krova nad glavom.

Ona je naglasila da je posebno bolno što se tragedija desila u provincijama sa najvećom koncentracijom izbjeglica i velikim brojem stanovnika.

„Izrazivši interesovanje za najaktuelnije informacije iz Turske, Đurović je kazala da Crna Gora iskreno stoji uz svoje turske prijatelje i stavlja svoje kapacitete na raspolaganje Turskoj“, navodi se u saopštenju.

Ona je informisala Šentopa da je Crna Gora poslala u Tursku spasilački tim za traganje i spašavanje iz ruševina, koji čine 23 pripadnika.

Šentop je zahvalio Đurović na iskazanom saučešću i prijateljstvu u teškim vremenima za njegovu zemlju i istakao da naročito cijeni pomoć koju je Crna Gora već uputila Turskoj.

On je, kako je saopšteno, upoznao Đurović sa trenutnom situacijom i otežanim vremenskim uslovima sa kojima se suočavaju timovi spasilaca.

Šentop je rekao da se nada da se broj žrtava neće povećavati.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније