Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Nevenka Macan, TVCG ]

22. 02. 2023. 19:48   >>  06:25

MANjE GUŽVE NA TRAJEKTU

Katić: Trebalo je naći alternativu, pa raskidati ugovor

Na trajektnom prelazu Kamenari - Lepetani ovih dana je manje gužve, jer se mnogi vozači opredjeljuju da idu oko zaliva. Predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić kaže za TVCG kaže da je država prvo trebalo da obezbijedi alternativan prevoz, pa tek nakon toga da uđe u raskidanje ugovora sa Pomorskim saobraćajem.

Od subote od Kamenara do Lepetana putnike i automobile prevozi samo trajekt “Vasilije”, privatne kompanije.

Putnici koji idu na avion kreću i tri sata radnije, dok đaci iz Herceg Novog koji uče u Tivtu snalaze se na razne načine.

U Opštini Herceg Novi očekuju da se hitno problem riješi.

“Potrebno je bilo obezbijediti alternativu i onda ući u realizaciju svega toga, a ne ostaviti mogućnost pojedincu, odnosno gospodinu Banu, hoće li on ili neće sada da se inati sa državom. I da zatvori taj trajektni prelaz. Ovako imamo situaciju da je trajektna linija ugašena i da se sada radi jedna vrsta improvizacije”, kaže Katić.

Šest trajekata Pomorskog saobraćaja biće narednih dana izmješteni sa obale. Država će, kako je danas saopšteno, nove trajekte nabaviti mimo tendera, navodno je riječ o dva stara trajekta hrvatske Jadrolinije.

Premijer Dritan Abazović poručio je građanima koji sumnjaju u bezjednost trajekta “Vasilije”, da idu magistralom kroz zaliv.

Preduzeće Pomorski saobraćaj koje je obavljalo prevoz trajektima na ovoj liniji u proteklih 17 godina, u petak u ponoć obustavilo je trajektnu liniju, a nakon što je prethodno JP Morsko dobro raskinulo ugovor sa tom kompanijom. Prevoz su obavljali sa šest trajekata, a u zimskom periodu u opticaju su bila tri.

Nakon toga je Morsko dobro iznajmilo trajekt “Vasilije” od kotorske kompanije “Yu Briv”, kapaciteta 20 vozila za prevoz na liniji Kamenari – Lepetane.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније