Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ R.B. ]

16. 03. 2023. 14:22   >>  14:49

APEL MINISTARSTVA I POLICIJE

Za sedam dana 124 saobraćajne nezgode, poginulo šest osoba

Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava policije apelovali su na sve vozače i ostale učesnike u saobraćaju da svojim odgovornim ponašanjem, poštovanjem saobraćajnih propisa i uvažavanjem postojećih uslova na putevima i u saobraćaju, doprinesu kako svojoj, tako i bezbjednosti svojih saputnika kao i ostalih učesnika u saobraćaju. Ističu da se značajan broj vozača i dalje ponaša neodgovorno i ne poštuje saobraćajne propise, čineći najteže prekršaje.

Samo tokom prethodnih sedam dana u Crnoj Gori dogodile su se 124 saobraćajne nezgode, u kojima je lakše povrijeđeno 45 osoba, deset teže, dok je šest osoba poginulo.

Zbog počinjenih prekršaja, takođe u proteklih sedam dana, od strane saobraćajne policije sankcionisana su čak 2.504 vozača.

"Ono što i dalje zabrinjava je podatak da je zbog počinjenih najtežih saobraćajnih prekršaja u ovom periodu, čak 82 lica lišeno slobode i privedeno nadležnim sudovima na dalji postupak. Nažalost, od početka 2023. godine u saobraćajnim nezgodama smtrno je stradalo 19 osoba, od kojih je pet osoba bilo maloljetno, od 18 do 20 godina jedno lice, od 25 do 35 godina pet lica, od 36 do 45 godina dva lica, od 46 do 55 godina dva lica i preko 55 godina četiri lica", piše u saopštenju.

Dodaju da je ljudski faktor, a u okviru njega neodgovornost, nepažnja, neprilagođena i velika brzina, upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola, upotreba mobilnih telefona u toku vožnje, nekorišćenje sigurnosnih pojaseva, prelazak u suprotnu kolovoznu traku i dalje glavni uzroci saobraćajnih nezgoda sa najtežim posledicama.

"Službenici Uprave policije će i u narednom periodu u okviru svojih realnih mogućnosti, nastojati da kroz pojačano angažovanje svojih službenika, preventivnim, ali i represivnim aktivnostima doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda sa najtežim posledicama", zaključuje se.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније