Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Т.Г.

17. 03. 2023. 07:05 >> 07:05

IVANKOVIĆ I DOKIĆ

"Restrikcija vode u primorskim gradovima zavisi od klimatskih prilika"

Direktor Regionalnog vodovoda Borislav Ivanković kazao je u emisiji "Mreža" na TVCG da se regulisanje eksploatacije na koritu rijeke Morače trenutno nije odrazilo na izvorište Bolje sestre, te da restrikcija vode u određenim primorskim gradovima zavisi od klimatskih prilika. Direktorica Vodovoda Budva Jasna Dokić kazala je da je voda koju konzumiraju građani Budve odličnog kvaliteta.

Ivanković je istakao da je Regionalnom vodovodu bitno da kad je već regulisanje ekspoatacije uspjelo da se kasnije naprave mjere za sanaciju.

"Trenutno stanje nakon regulisanja eksploatacije šljunka na koritu rijeke Morače se nije odrazilo na vodoizvorište Bolje sestre", kazao je Ivanković.

Istakao je da nivo korita Morače nije smio da se kopa ispod deset metara nadmorske visine a oni su ga spustili na dva i po metra

"Te cifre govore za sebe", rekao je Ivanković..

Od čega zavisi restrikcija voda u određenim gradovima Crne Gore. 

Kazao je da restrikcija vode u određenim primorskim gradovima zavisi od klimatskih prilika. 

"Restrikcija vode u određenim primorskim gradovima zavisi od klimatskih prilika. Problem može biti ako dođe do zaslanjenja izvorišta Opštine Kotor i onda oni svu količinu vode moraju da vuku iz Regionalnog vodovoda jer je njihova voda neupotrebljiva", kazao je Ivanković.

Kazao je da je Regionalnom vodovodu problem kada treba da se isporuči vode preko onog dogovorenog.

Direktorica Vodovoda Budva Jasna Dokić kazala je da voda koju konzumiraju građani Budve kvalitetna. 

"Voda koju konzumiraju građani Budve je odličnog kvaliteta, o tome se brižno staramo i kontrolišemo je i interno i eksterno i odgovaramo za njen kvaliteta", kazala je Dokić u emisiji "Mreža".

Istakla je da Vodovod Budva ima dovoljno vode. 

"Mi vode imamo dovoljno, a tamo gdje ne postoji vodovodna mreža, oni se snabdijevaju sa lokalnog vodoizvorišta", navela je Dokić. 

Istakla je da cijevi jesu stare ali da se održavaju  i mijenjaju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније