Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ R.B. ]

20. 03. 2023. 17:59 >> 17:59

PODRŠKA

Abazović i Medoks potpisali Memorandum iz oblasti sajber bezbjednosti

Premijer Dritan Abazović i britanska ambadorka Karen Medoks potpisali su Memorandum o razumijevanju u vezi sa aranžmanom u podršci u oblasti sajber bezbjednosti.

Potpisivanje ovog Memoranduma, kako je saopšteno iz Vlade, ima za cilj da dvije države sarađuju i koordiniraju u cilju jačanja kapaciteta i sposobnosti Crne Gore u odbrani od sajber napada.

Naime, britanska Vlada će pomoći Crnoj Gori u sprovođenju mjera za jačanje odbrane i pružanje podrške u vezi sa tekućom implemenatacijom osnovnih servisa i cjelokupnom zaštitom sajber kapaciteta.

"U kontekstu potpisivanja današnjeg Memoranduma, predsjednik Vlade Abazović se zahvalio na kontinuiranoj podršci u razvoju izvrsnosti sajber bezbjednosti koju Ujedinjeno Krajevstvo pruža Crnoj Gori, dodajući da Vlada radi na unapređenju svih dosad manje razvijenih sektora u državi, u čemu IT zauzima važno mjesto", saopšteno je iz Vlade.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније