Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

24. 03. 2023. 08:30 >> 13:01
12

INTERVENISALI VATROGASCI

Dim na trajektu "30. avgust" zbog trenja kaiša u motoru

Ekipe vatrogasaca iz Herceg Novog jutros su upućene na pristanište u Kamenarima, jer se sumnjalo da je izbio požar na trajektu "30. avgust". Međutim, dim koji se pojavio nastao je zbog trenja kaiša u motoru trajekta i nije bilo vatre, ni potrebe da vatrogasci intervenišu, ističu u Službi zaštite i spašavanja.

Zlatko Ćirović iz Službe zaštite i spašavanja Herceg Novi kazao je da su dobili dojavu o požaru u 7.45 sati, te da su uputili dva vozila na pristanište.

"Ekipe su tamo naišle na veliki dim u mašinskom dijelu, ali nije bilo vatre. Utvrdili su da je dim posljedica nekog trenja kaiša u mašini, i nije bilo potrebno gašenje", kazao je Ćirović. 

Predstavnik "JP Morsko dobro" Ivo Kordić rekao je za TVCG da je brod u normalnom stanju.

"A zbog zlonamjerne informacije o požaru na brodu, desio se manji kvar na jednom motoru, odnosno došlo je do zagrijavanja gumenog kaiša. To je kapetan broda iskoristio da bi napravio i protiv požarnu vježbu, koja je P.P planom predviđena. Upravo se radi na otklanjanju oštećenog dijela", rekao je on.

Kordić je naveo da očekuje da brod nastavi redovno saobraćati uskoro.

 Morsko dobro kupilo je ovaj trajekt od hrvatske kompanije za 569.000 eura. Prethodno je bio u vlasništvu Jadrolinije.

 

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније