Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

K. J.

30. 03. 2023. 12:32   >>  12:32

STRATEGIJA NA NIVOU PODGORICE

Gradska uprava radi na zaštiti ljudskih prava

Radna grupa za izradu Lokalne strategije za zaštitu ljudskih prava koju čine predstavnice i predstavnici organa uprave Glavnog grada i organizacija civilnog društva sastala se danas kako bi se bavila ovim važnim pitanjem.

Kako je saopšteno iz PG biroa, oni su razgovarali o onima koji se suočavaju sa društvenom marginalizacijom i diskriminacijom.

"Pripremom, izradom i usvajanjem nove strategije, zaštita ljudskih prava postaje još vidljivija, a u okviru gradskih javnih politika još izraženija. To predstavlja važan korak u preuzimanju odgovornosti u daljem razvoju i pružanju javnih usluga koje se zasnivaju na ljudskim pravima i potrebama", navode u saopštenju.

Smatraju da priprema i donošenje ovakve strategije jasno ukazuju na odlučnost gradske uprave da nastavi da unapređuje postojeće prakse, te da na najbolji način odgovori na aktuelne izazove, uz podsticanje edukacije građana i građanki Podgorice o pravima, solidarnosti i društvenom prihvatanju svih ljudskih prava.

"Istovremeno, buduća strategija pomoći će i zapošljenima u gradskim organima, službama, ustanovama i preduzećima da bolje razumiju ljudska prava. Izradu strategije pratiće analiza stanja, kroz anketno istraživanje većinske populacije i organizovanje fokus grupa sa ljudima koji se suočavaju sa isključenjem ili diskriminacijom, kao i proces širokih konsultacija kako bi se pribavili kvalitetni i pouzdani podaci", zaključeno je u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније