Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Мина [ R.B. ]

31. 03. 2023. 10:19 >> 10:19

ČESTITKA ĐUROVIĆ

"Ulcinj primjer očuvanja neprolaznih civilizacijskih vrijednosti"

Ulcinj je oduvijek bio grad koji je okupljao pripadnike svih nacija i vjeroispovijesti i koji je služio kao primjer očuvanja neprolaznih civilizacijskih vrijednosti po kojima je Crna Gora prepoznatljiva, kazala je predsjednica Skupštine Danijela Đurović.

Ona je čestitala 1. april - Dan opštine Ulcinj predsjednicima Opštine i Skupštine opštine, Omeru Barjaktariju i Ardijanu Mavriću, odbornicima i svim građanima.

Đurović je ukazala da je Ulcinj jedan od simbola multietničkog, multikulturalnog i multikonfesionalnog sklada.

“Ulcinj je oduvijek bio grad koji je okupljao pripadnike svih nacija i vjeroispovijesti i koji je služio kao primjer očuvanja neprolaznih civilizacijskih vrijednosti po kojima je naša zemlja prepoznatljiva u regionu i Evropi”, navodi se u čestitki.

Prema riječima Đurović, drevni mediteranski grad, bogat prirodnim resursima, kulturno-istorijskim nasleđem i ekonomskim potencijalima, može biti vodeća turistička destinacija Crne Gore, na ponos cijele države.

“U tom cilju, potrebno je aktivno i predano raditi na promociji i očuvanju Velike plaže i Ade Bojane kao najatraktivnijih turističkih lokacija u ovom dijelu Jadrana, te privlačenju renomiranih investitora koji će sa sobom donijeti i velike hotelske brendove”, ocijenila je Đurović.

Ona je kazala da Ulcinj sa svojim ljudima i kapacitetima ima značajno mjesto i ulogu u izgradnji moderne Crne Gore, koja je predvodnica u procesu evropskih integracija, pouzdan susjed i važan faktor regionalne stabilnosti.

“Sigurna sam da će nova lokalna uprava u saradnji sa Vladom trasirati pravce progresa, u čijim će temeljima biti adekvatno korišćenje ogromnih resursa kojima Ulcinj raspolaže, na dobro svih njegovih građana i naše zajedničke kuće Crne Gore”, zaključila je Đurović.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније