Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Б.Ч.Ј. [ Mina ]

05. 04. 2023. 11:33 >> 11:33

ĐUROVIĆ

Pesah simbol nepresušne volje jevrejskog naroda da živi u slobodi

Pesah je simbol nepresušne volje i želje jevrejskog naroda da živi u slobodi i da se bori za pravdu i jednak status sa ostalim nacijama, kazala je predsjednica Skupštine Danijela Đurović.

Đurović je, kako je saopšteno iz Skupštine, čestitala Pesah predsjednici Jevrejske zajednice (JZ) u Crnoj Gori Nini Ofner Bokan, vrhovnom rabinu Crne Gore Lucianu Mošu Preleviću i pripadnicama jevrejskog naroda.

Đurović je kazala da Pesah, poznat i kao praznik proljeća, podsjeća na jedan od najznačajnijih događaja u istoriji Jevreja - egzodus iz Egipta i oslobođenje od ropstva.

"Simbol je nepresušne volje i želje jevrejskog naroda da živi u slobodi, da se bori za pravdu i jednak status sa ostalim nacijama i da svojim potomcima ostavi bolje uslove za život”, navela je Đurović.

Prema njenim riječima, bez međuvjerske tolerancije, kojoj su Jevreji uvijek davali nemjerljiv doprinos, ne bi bilo ni građanske Crne Gore u kojoj se svaki čovjek može osjećati ravnopravno.

“Uz želju da ovaj praznik provedete u radosti i miru, izražavam zadovoljstvo zbog širenja JZ, koja svojim djelovanjem pomaže jačanju multietničkog i multikonfesionalnog sklada, po kojem je Crna Gora prepoznata u regionalnim i širim okvirima”, rekla je Đurović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније