Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

K. J.

24. 04. 2023. 17:04 >> 18:21
5

FORMIRAN PREDMET PROTIV PULMOLOGA U KCCG

Jovanovića terete za nesavjesno liječenje, on negira optužbe

Načelnik Odjeljenja pulmologije Kliničkog centra Crne Gore dr Vladimir Jovanović, protiv koga je podnijeta krivična prijava u kojoj se navodi da je nesavjesno liječio pacijentkinju, za Portal RTCG je negirao te navode, istakavši da je uradio sve što je mogao kao ljekar i da je ispoštovao sve procedure liječenja.

Rukovoditeljka i portparolka Višeg državnog tužilaštva Lepa Medenica potvrdila nam je da je formiran predmet po krivičnoj prijavi od 4. aprila koju je podnio K.P i da je predmet u fazi izviđaja. Kazala je da je prijava podnešena zbog krivičnog djela protiv zdravlja ljudi u vezi sa nesavjesnim pružanjem ljekarske pomoći.

- Od strane tužilaštva dat je nalog Upravi policije za prikupljanje potrebnih obavještenja i drugih neophodnih podataka, nakon pribavljanja istih tužilaštvo će donijeti naredbu za odgovarajuće vještačenje, a svestranom analizom svih podataka i dokaza, biće donijeta odluka u predmetu - kazala je Medenica.

Jovanović je našem Portalu rekao da je dao izjavu u tužilaštvu i da će se ovim pitanjem baviti vještaci.

Pojasnio je da je pacijentkinja dovedena da bi joj se uradila intervencija vađenja vode iz pluća, što je, kako kaže, učinio.

“Tužen sam da sam nesavjesno liječio majku K.P. i da sam je ostavio u Urgentnom centru što nije istina. Ona je dovedena u ranim jutarnjim satima, kolege su me odmah pozvale da uradim intervenciju, što sam ja i učinio i iza sebe imam više od 5. 000 takvih intervencija”, navodi Jovanović.

Ističe da je sve uradio kako mu ljekarski poziv nalaže i da je nakon toga primljena na Odjeljenje grudne hirurgije gdje je poslije 15 dana preminula.

Jovanović navodi da svaka intervencija nosi rizike i komplikacije, i da se zbog toga i zove invazivna intervencija.

“Ali se komplikacija rješava drenažom i to nije smrtonosna komplikacija. Nije tačno da sam je ostavio, dao sam izjavu po svim tačkama prijave. Odbacujem sve što je navedeno iako svaka procedura ima komplikacije. Evo na primjer kad se radi kateterizacija srca, od naduvavanja stenta može da pukne krvni sud u srcu, tako da nema te procedure koja se ne može iskomplikovati”, pojašnjava Jovanović.

Kaže da je ispoštovao algioritam pregleda i da nije nesavjesno liječio pacijentkinju.

Protiv Jovanovića i njegovih koleginica Irene Šubarić i Danijele Stojanović, 2021. godine podnijeta je krivična prijava zbog navodnog nesavjesnog liječenja zbog čega je preminuo pacijent M.B.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније