Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

07. 05. 2023. 18:44 >> 18:49

U ULICI SLOBODE

Sjutra protest ispred VDT-a pod nazivom "Hoćemo pravdu"

Grupa građana saopštila je da će organizovati protest pod nazivom “Hoćemo PRAVDU”, sjutra ispred zgrade VDT-a, u ulici Slobode, u 19 sati.

“Očekuje se dolazak svih građana, predstavnika političkih partija, nevladinih organizacija, građanskih aktivista čiji su cilj, vizija, misija u skladu sa dolje navedenim zahtjevima.Vidimo se na protestu zbog naše djece, naših porodica…”, navodi se u saopštenju grupe građana.

Grupa građana saopštila je da će na protestu ispred VDT-a iznijeti sledeće zahtjeve.

“Da se najkasnije do juna formira tim koji će raditi na smanjenju i iskorijenjavanju vršnjačkog nasilja. Kako bi se od sledeće školske godine implementirali zaključci, metode koje tim donese. Ako je potrebno reformisati i obrazovni sistem. Da se reformiše zakon u dijelu koji se tiče krađa, upada u dvorište, kuće i sl. Odnosno da se povećaju kazne i krivično gone lica koja naprave gore navedene nezakonite radnje.

Da pravosudne institucije, tužilaštvo otkriju i procesuiraju sve one koje su prijetili ubistvom građanskom aktivisti Demiru Hodžiću i njegovoj porodici, napali i imaju namjeru da napadaju njegovu kuću, vrijeđali ga na nacionalnoj osnovi i sl. Kao i utvrde eventualni propusti u dosadašnjim sudskim postupcima prema licima koja su već bili procesuirana i nedovoljno kažnjena”, naveli su u saopštenju.

Jedan od zahtjeva, kako su naveli, jeste i podrška specijalnom državnom tužiocu Vladimiru Novoviću, njegovoj porodici i njegovom timu.

“Kao i podrška predstavnicima ostalih institucija koji su pokazali odlučnost u borbi protiv organizovanog kriminala”, poručuju u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније