Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

А.М.

12. 05. 2023. 20:11   >>  13. 05. 2023. 09:46

BESMIR MURATI

"Vlada da poništi oglas za izdavanje kućica na Adi"

U dnevnim novinama, HTP Ulcinjska rivijera objavila je oglas za izdavanje kućića na Adi Bojani, na period od 25 godina za iznos od 1.385.000 eura sa PDV-om, pri čemu je ostavljen rok od sedam dana za prijavu na oglas te je jedini uslov da potencijalni zakupac dostavi idejni projekat. Advokat Besmir Murati, koji je član Glavnog Odbora Nove Demokratske Snage FORCA ocijenio je da je i  laiku jasno da je ovaj oglas nezakonit i u suprotnosti sa interesima Ulcinja i države Crne Gore.

Prema njegovim riječima, jedini cilj i namjera ovakvog odlasa je da sroza i uništi turizam u opštini i državi i nema veze sa sa razvojem i unapređenjem istog, već samo za bogaćenje pojedinaca.

"Izdati kućicu za oko 3,7 eura dnevno „strateškom partneru“, na pjeni od mora, na najljepšem dijelu naše obale, ili kako ga Vlada naziva biseru Crne Gore, koji je kao što je poznato svojim dosadašnjim politikama „razvoja“ uništila i srozala, predstavlja ruganje građanima a posebno radnicima koji su se cijeli svoj radni i životni vijek trudili daznanjem i radom podignu standarde turizma", kazao je Murati.

Kako kaže, Vladi, ukoliko je dala saglasnost za izdavanje i HTP Ulcinjskoj Rivijeri su već bili poznati „investitori“, tim prije što je kao jedini uslov navedeno da treba dostaviti detaljno idejno rješenje za turističko naselje i to u roku od sedam dana. 

"Jer izraditi idejno rješenje na površini od oko 1.7 hektara ili oko 17.000 m2 u roku od sedam dana je ne samo fizički nemoguće, već i teorijski, a ovim izdavalac pokušava prividnim oglasom da svoj rad učini transparentnim, smatrajući da su građani lakomisleni i da neće reagovati", smatra Murati.

Izdati bez tendera, bez bankarskih garancija, na osnovu nekakvog oglasa, koji i nije javni oglas, kućice, na najboljoj lokaciji „investitoru“, i to pred izbore, nije korektno prevashodno prema građanima, rekao je Murati.

"Ovo ne upućuje na ništa drugo, sem na neznanje, ne poznavanje prava, nemar i namjeru da se pojedinci „preko veze“ obogate, a da pritom eventualno i zabrane prilazak obali za građane kako je to rađeno u velikom broju slučajeva. Vjerovatno će za Vladu ovakva „valorizacija“ resursa u izvještaju o realizaciji strategije razvoja turizma figurirati kao kapitalna investicija, međutim svima je već jasno kao što je i do sada bilo građani neće osjetiti nikakvu korist već će samo pretrpjeti štetu", ocijenio je on.

Pozvao je Vladu i HTP Ulcinjska Rivijera, da navedeni oglas poništi.

"I da ukoliko želi da valorizuje resurse, mislimo pri tome na pravu valorizaciju, čuje i mišljenje građana i stručnjaka, a ne da nastavi sa praksom „strateških i kapitalnih investicija“. Na kraju želimo da upoznamo širu javnost da ćemo kao politička partija pomno pratiti dešavanja povodom ove i sličnih investicija, i da ćemo pravovremeno reagovati i upoznati sve relevantne državne i međunarodne institucije. Ulcinj i Crna Gora zaslužuju pravi razvoj a ne bogaćenje pojedinaca preko namještenih oglasa", zaključeno je u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније