Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.L.B. ]

24. 05. 2023. 16:41 >> 16:48
2

MORSKO DOBRO POTPISALO UGOVOR

Kupili trajekt, planiran zakup još jednog

Morsko dobro kupilo je još jedan trajekt koji je većih kapaciteta od postojećih, dok je planirano iznajmljivanje još jednog plovila za prevoz putnika i vozila na liniji Kamenari - Lepetani, saopštila je u emisiji “Mreža”, na TVCG Sandra Škatarić iz Morskog dobra.

Kaže da se pri raspisavnju tendera za kupovinu trajekta vodilo računa o specifičnostima trajektnih prilaza u Kamenarima i Lepetanima, a navodi i da će novi trajekt biti mnogo većih kapaciteta nego što su plovila koja sada saobraćaju na toj liniji.

“Morsko dobro je obezbijedilo sredstva za nabavku odnosno kupovinu tog trajekta”, kazala je Škatarić i dodala da je ugovor danas potpisan.

“Morsko dobro je okončalo tendersku proceduru i danas je objavljen ugovor sa ponuđačem koji će da izvrši isporuku trajekta, tako da je ugovor zaključen danas”, saopštila je Škatarić i poručila da će o narednih dana biti saopšteni i detalji oko početku saobraćanja tog trajekta.

Podsjetila je da je iznajmljen jedan trajekt od Pomorskog saobraćaja, a kako kaže, Morsko dobro planira da uzme u zakup još jedno plovilo.

Morsko dobro je, kako je saopštila Škatarić, od Pomorskog saobraćaja preuzelo 41 radnika.

“To je šest kapetana i tri bivša kapetana Pomorskog saobraćaja, kao i osam upravitelja stroja, 12 mornara, tri kontrolora i jedan čistač. Ovo ne ograničava budući kadrovski plan Morskog dobra”, saopštila je Škatarić i dodala da su i ostali radnici pozvani da dostave svoje CV-ije.

Podsjetimo na trajektnoj liniji Kamenari - Lepetani saobraćaju tri trajekta, jedan je iznajmljen od Pomorskog saobraćaja, jedan je Morsko dobro kupilo, dok je treće plovilo kompanije Uu Briv iz Kotora.  

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније