Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Кристина Лечић [ TVCG ]

24. 05. 2023. 19:52 >> 19:52

INVESTIRANO 213.000 EURA

Počelo postavljanje solarnih panela na krovu zgrade Javnog servisa

Na krovu zgrade Javnog servisa počelo je postavljanje solarnih panela. Projekat bi trebao da bude završen do kraja juna, a investirano je 213 hiljada eura.

Inženjer za nadzor radova kazao je da je ovo investicija koja se višestruko isplati. Proces je kompleksan, a većih problema ne bi trebalo da bude. 

"Ovdje konkretno vidite da se radi na limenoj površini, tu se proces sastoji od postavljanja limenih nosača na kojem se postavljaju solarni paneli. Potrudićemo se maksimalno da ne narušavamo izgled Radio Televizije Crne Gore", kazao je inženjer Ljubiša Dulović.

Ugladnjom solarnih panela, naša medijska kuća imaće dosta koristi. Prije svega, smanjenje troška za struju. 

"Televizija Crne Gore u saradnji sa Elektroprivredom realizovaja je projekat ugradnje solarnih panela. Strčnom procjenom došli smo do zaključka da je to najbolji i najisplativiji model uštede električne energije", kazao je Mladen Mugoša iz TVCG. 

Iva Čukić Šoškić iz EPCG istakla je da nakon otplate solarne elektrane, električna energija postaje besplatna. 

Završetak ovih radova očekuje se do kraja narednog mjeseca. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније