Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Marija Radulović, TVCG ]

29. 05. 2023. 07:28 >> 07:28

TURIZAM I RADOVI

Da kolone i gužve ne budu uspomena iz Crne Gore

Prije nego osjete asfalt auto-puta, vozači zbog radova moraju provesti i do pola sata u koloni. Ista stvar je i u suprotnom smjeru. Kako stoje stvari, prašina, rupe i građevinske mašine dočekaće i prve turiste.

Na mjestima gdje se radi od Kolašina do Mateševa vozila se propuštaju naizmjenično iz oba smjera. Poslije 17 sati saobraćaj reguliše semafor. Dok neki vozači negoduju, drugi strpljivo čekaju prolaz.

Da su nam rekonstrukcije puteva uoči sezone postale gotovo normalne primjećuju i u Centru za istražvanje i razvoj turizma. Ono što treba da nas zabrine je kakvu sliku šaljemo o Crnoj Gori kao turističkoj destinaciji.

"Svakako negativna slika koja se šalje. Ako uzmemo pristupnicu auto-putu koja se se radi, imate situaciju da se tih 10 kilometara putuje duže nego cijelom dionicom auto-puta. Definitivno, gosti koji budu dolazili tim putem slaće negativan PR kada se vrate svojim domovima. Postoji vjerovatnoća da ljudi otkazu zbog toga svoje dolaske", kaže za TVCG Petar Golubović, direktor Centra za istraživanje i razvoj turizma.

Iako se dičimo da nam je turizam prioritet, bilo bi vrijeme da to pokažemo na djelu. Čekanje u kolonama i saobraćajne gužve sigurno nijesu nešto što turisti žele da dožive na svom odmoru.

Direktor Uprave za saobraćaj, Radomir Vuksanović, saopštio je sinoć da od 1. juna na primorju neće biti radova na putevima, te da će do decembra biti završeni radovi na dionici Kolašin-Mateševo. On je za TVCG istakao da su zbog vremenskih uslova tokom zime bili spriječeni da izvode radove na sjeveru države.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније