Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ R.B. ]

29. 05. 2023. 08:02   >>  09:02

RADULOVIĆ ZA TVCG

Najviše nepravilnosti na primorju, pet objekata radilo mimo zakona

Najviše kršenja zakona o unutrašnjoj trgovini, odnosno rad nedjeljom i tokom državnih praznika, tokom prethodnog perioda zabilježeno je na primorju, saopštila je glavna tržišna inspektorka, Marina Radulović. Ona je za Jutranji program Televizije Crne Gore (TVCG) saopštila da je tokom Dana državnosti pet objekata radilo mimo zakona, te da je registrovano 17 nepravilnosti i izdato 30 prekršajnih naloga u iznosu od preko 11.000 eura.

Tokom prvomajskih praznika bilo je nešto više nepravilnosti - 49, a izdato je 80 prekršajnih naloga u iznosu preko 25.000 eura. U tom periodu, kako je kazala Radulović, zatvoreno je 18 objekata.

"Sve se nadamo da ćemo iz godine u godinu imati manje nepravilposti i da će stanje biti urednije, međutim to nije slučaj. Kada su praznici, kontrole su učestalije u svim opštinama", istakla je inspektorka.

Apelovala je da se vodi računa o zakonu i naglasila da su inspektori na terenu, te da svaka nepravilnost neće proći nezapaženo.

"Građani često javljaju da neki objekti rade, što nam pomaže pri sankcionisanju", dodala je Radulović.

Na pitanje o akciji "Stop inflaciji" i kontroli sprovođenja, Radulović je rekla da su kontrolisali trgovce koji sprovode tu akciju i da je stanje na terenu zadovoljavajuće.

Pohvalila se dobrom saradnjom Tržišne inspekcije i Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније