Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Б.Ч.Ј. [ Beta ]

30. 05. 2023. 12:48   >>  16:05 7

ZA DOPRINOS UČVRŠĆIVANjU ODNOSA

Dodik odlikovao Andriju Mandića

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik odlikovao je danas Andriju Mandića, predsjednika Nove srpske demokratije i poslanika Skupštine Crne Gore.

Orden časti sa zlatnim zracima za priznat javni rad i dostignuća je Mandiću dodijeljen za zasluge u razvijanju i učvršćivanju saradnje i političkih odnosa između Crne Gore i Republike Srpske.

Mandić: Republika Srpska uvijek bila bastion istine i pravde

Mandić je na Tviteru zahvalio Dodiku na, kako je kazao, privilegiji koju mu je ukazao odlikujući ga Ordenom časti sa zlatnim zracima.

"Republika Srpska je uvijek bila bastion istine i pravde, a predsjednik Dodik i rukovodstvo RS pravi primjer kako se nacionalni političari rukovode interesima sopstvenog naroda, a ne stranog faktora, što su principi i političkog saveza 'Za budućnost Crne Gore'. To je važno naglasiti u ovim momentima kada se progone Srbi na Kosovu i Metohiji i bore za osnovna ljudska prava i slobode", kazao je Mandić.

On je najavio i održavanje skupa podrške srpskom narodu na Kosovu.

"Najoštrije osuđujem bahatost Aljbina Kurtija i njegovih batinaša lažne države Kosovo i pozivam na razum one kojima je nasilje jedini odgovor na otpor bezakonju i nepravdi. Iz tog razloga će se u Crnoj Gori održati i skup podrške srpskom narodu na KiM gdje ćemo poslati jasnu poruku da naši sunarodnici nikada neće biti sami i da će uvijek biti zajedno sa nama iz Crne Gore i sa svim drugim Srbima ma gdje oni živjeli", napisao je Mandić na Tviteru.

Mandić je bio jedan od kandidata za predsjednika Crne Gore na nedavnim izborima.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније