Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Dragana Lalević, TVCG ]

31. 05. 2023. 20:18 >> 22:31
1

NIKŠIĆ, BIJELO POLjE I ULCINj

RTCG otvara tri nova studija

Radio i Televizija Crne Gore u saradnji s lokalnim samoupravama otvara tri studija - na sjeveru, jugu i centralnoj regiji.

Dopisnička mreža TVCG uskoro dobija tri studija i to u tri regiona čime će Javni servis biti dostupniji građanima u malim sredinama a njihove priče lakše nalaziti put do ekrana. Uz takve priče, koje su naši dopisnici i do sada radili program će biti bogatiji.

"Mi moramo da budemo u brojnim sredinama, imalim i velikim tako da je dopisnička mreža izuzetno važna, izuzetno potrebna i koncept ova tri studija koja ćemo da uvedemo u tri grada- Nikšiću, Bijelom Polju, Ulcinju samo će da nadogradi to, tako da publici možemo da ponudimo jedan kvalitet više", kazao je urednik dopisničke mreže TVCG Darko Bulatović.

Potrebu za medijskim prenošenjem prepoznale su i lokalne samouprave pa će, u skladu s dogovorom, obezbijediti nove prostorije.

"Opština Nikšić je prepoznala potrebu saradnje sa Javnim servisom na državnom nivou, iako mi imamo i lokalnog emitera kako bi vijesti iz Nikšića mogle da budu vidljive na nivou čitave države. Mislim da je odgovorno i sa strane javnog servisa što je pokrenuo jednu takvu inicijativu", kazao je predsjednik opštine Nikšić Marko Kovačević.

Priče i problemi građana sjevera dolaziće i emitovaće se iz studija u Bijelom Polju, a prvi čovjek opštine se nada da će se uz medijsku podšku poboljšati životni standard građana.

"Ovo proširenje doprinijeće boljem informisanju i transparantnosti ali i prije svega sketanju pažnje na probleme koje građani sjevera imaju i pokrenuti prije svega institucije da nam pomognu u rješavanju tih problema, kako bi građani sjevera dostojno živjeli, makar onako kako se živi na sjeveru i jugu Crne Gore", kazao je predsjednik opštine Bijelo Polje Petar Smolović.

Iz najjužnije crnogorske opštine poručuju da će otvaranje studija povećati transparantnost u radu lokalnih institucija ali i njihovoj boljoj povezanosti s građanima. To će, kako kažu, doprinijeti i turističkoj promociji grada.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније