Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ T.S. ]

03. 06. 2023. 12:54   >>  12:54

NOĆ PROVELI U PARKU

Nastavljena "Limska regata"

Nakon što su noć proveli kampujući u gradskom parku, učesnici 24. Limske regate nastavili su avanturu na talasima ove rijeke, koju su juče započeli u Plavu.

Savjetnik u Turističkoj organizaciji Berane, Dražen Joksimović, kazao je da se TOB i ove godine potrudila da bude dobar domaćin.

“Sve što je bilo poterbno učesnicima raftinga, bilo je obezbijeđeno, oni nastavljaju da voze drugu etapu, na kojoj ih čeka vrlo zahtjeva dionica u kanjonu Tivran n a izlazu iz Berana. To je vjerovatno i najatraktivnije mjesto na čitavoj dužini Lima, od Plava do Prijepolja”, rekao je Joksimović.

On je objasnio je da se regtta, kao i svake godine, vozi u tri etape.

“Prva etapa je od Plava do Berana, druga od Berana do Bijelog Polja, a treća od Bijelog Polja do Prijepolja, gdje se regata završava. Limska regata privlači privlači pažnju svih ljubitelja sportova na vodi. Poznata je ne samo kod nas, već i u regionu”, rekao je Joksimović. 

Organizatori ove sportsko-rekreativne i kulturno-zabavne manifestacije su loklne turističke organizacije gradova kroz koje regata prolazi, kao i rafing klubovi.  

“Sama činjenica da se održava već 24 četiri godine govori u prilog tome da ova sportsko turistička manifestacija postaje prepoznatljiva. Učesnici su zadovoljni organizacijom i uglavnom ističu da je rafting Limom atraktivniji čak o od nekih mnogo poznatijih regata”, rekao je Joksimović.  


Limska regata ima prekogranični karakter jer prolazi kroz Crnu Goru i Srbiju i predstavlja avanturu dugu 134 kilometra.


                              

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније