Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ R.B. ]

09. 06. 2023. 06:57 >> 15:03
4

PRIJETNjE ŠKOLAMA, VRTIĆIMA...

Dojave o bombama na 135 adresa, nastava danas onlajn

Više crnogorskih škola i vrtića i jutros je dobilo dojave o postavljenim bombama. Prijetnje su, kako nezvanično, saznajemo, opet stigle putem mejlova. Ministarstvo prosvjete saopštilo je da će se nastava danas odvijati onlajn, a otkazuju se i eksterni ispiti za polumaturante. Iz Uprave policije je Portalu RTCG saopšteno da su dojave stigle na 135 adresa, te da preduzimaju sve aktivnosti iz svoje nadležnosti.

I na imejl adrese Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave policije, Agencije za nacionalnu bezbjednost, ministarstava i nekih medija jutros je stigla prijetnja da će u Podgorici, Baru, Budvi i Kotoru biti postavljeni kanisteri, navodno otrovnog nervnog gasa, sa detonatorskim uređajima. Kao ciljane lokacije označeni su podgorički i kotorski sudovi, Uprava prihoda i carina...

Dojave su oko pet sati jutros stigle na adrese podgoričkih osnovnih škola "Pavle Rovinski", "Branko Božović", "Milorad Musa Burzan", "Štampar Makarije", "Vlado Milić"... Prijetnje su dobile i škole u drugim gradovima.

U mejlu se, između ostalog, navodi da je "bomba u školi", "da su svi beznačajni", te prijeti smrću.

"Zbog novih mejlova prijeteće sadržine koji su stigli na adrese osnovnih i srednjih škola na teritoriji cijele Crne Gore, Ministarstvo prosvjete obavještava javnost da će se nastava danas odvijati onlajn. Takođe, otakazuje se i zakazana eksterna provjera znanja za učenike na kraju devetog razreda osnovne škole za izborne predmete", piše u saopštenju Ministarstva.

O novom terminu testiranja, u saradnji sa Ispitnim centrom, osnovne škole će biti blagovremeno obaviještene.

Nezvanično saznajemo da prijetnje stižu na mejlove škola pojedinačno, ne cirkularno.

Juče je više crnogorskih škola, ali i Skupština, Viši sud i opštine, dobilo prijetnje bombom. Nastava nije održana, a zgrade su odmah evakuisane.

Uprava policije Crne Gore juče izvršila je preglede objekata za koje su pristigle dojave o postavljenim eksplozivnim napravama. Obavljeni su pregledi 165 lokacija i, kako ističu, utvrđeno je da su dojave bile lažne.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније