Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ rtcg.me ]

12. 06. 2023. 23:45 >> 23:51

MEDIJI

Avion iz Tivta letio do Viljnusa preko Bjelorusije uprkos litvanskoj zabrani

Avion koji je u ponedjeljak letio iz Tivta ka Viljnusu prešao je vazdušni prostor Bjelorusije i iznenadio posmatrače u Litvaniji, obzirom da su litvanske vlasti zabranile korišćenje bjeloruskog vazdušnog prostora. Litvanska agencija za upravljanje vazdušnim saobraćajem navodi da se ograničenja ne odnose na ovaj avion, piše portal "delfi.lt".

Litvanska agencija za upravljanje vazdušnim saobraćajem navodi da se ograničenja ne odnose na ovaj avion, piše portal "delfi.lt".

Na Tviteru je danas publikovano da je avion crnogorske aviokompanije "Er Montenegro” koji je u ponedjeljak letio iz Tivta preletio vazdušni prostor Slovačke i Poljske, zatim ušao u zapadni dio Bjelorusije i odatle u Litvaniju.

"Uprkos zabrani Litvanije, piloti su preletjeli teritoriju Bjelorusije i sa bjeloruske strane ušli u vazdušni prostor Litvanije. Litvanija je u maju 2021. zabranila avionima da napuštaju ili slijeću na aerodrome u zemlji ako let pređe vazdušni prostor Bjelorusije“, navode svoje argumente posmatrači.

Prema njihovim riječima, čarter let MNE2468 pokrenut je tek u maju. Do sada je bilo pet letova od Tivta do Vilnjusa, a ovo je prvi od pet kada su piloti odlučili da ’skrate rutu’“, piše portal. 

Litvanska kompanija "Oro navigacija” komentariše za "Delfi” da let ne podliježe sankcijama.

"Zemlja registracije pomenutog aviona i firme je Crna Gora, koja nije uvrštena na listu sankcionisanih zemalja (koja uključuje Rusiju i Bjelorusiju). Ovo je redovan let, za koji se trenutno ne primjenjuju sankcije, a sama letjelica je letjela na ruti navedenoj u planu leta“, komentariše Ingrida Daugirde, predstavnica "Oro navigacijes“.

Ona je uvjerila da kompanija slijedi bezbjednosna uputstva Agencije za bezbjednost vazduhoplovstva Evropske unije (EASA).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније