Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

K. J. [ Mina ]

15. 06. 2023. 10:44 >> 10:45

PROJEKAT

FZO prvi put odobren novac iz EU fondova

Fond za zdravstveno osiguranje (FZO) će narednih mjeseci, u saradnji sa stručnjacima iz institucija Evropske unije (EU), raditi na projektu vrijednom 250 hiljada eura, koji je u potpunosti finansiran iz evropskih fondova, saopšteno je iz te zdravstene ustanove.

Iz FZO su kazali da im je kroz Instrument za evropske integracije (EUIF), a u saradnji sa Ministarstvom zdravlja, odobrena prijava za projekat „Unapređenje sistemskih mehanizama za monitoring propisivanja i potrošnje ljekova u zdravstvenom sistemu Crne Gore".

Kako su istakli, zahvaljujući uspješnoj prijavi za projekat, FZO je prvi put odobren novac iz EU fondova.

“Tokom narednih osam mjeseci, u saradnji sa stručnjacima iz institucija EU, radićemo na projektu vrijednom 250 hiljada eura, koji je u cjelosti finansiran iz evropskih fondova”, naveli su iz Fonda.

Prema njihovim riječima, cilj tog značajnog koraka je usklađivanje nacionalnih medicinskih protokola sa standardima EU.

“To će doprinijeti unapređenju javnog zdravlja kroz uvođenje racionalnog propisivanja ljekova u skladu sa evropskim standardima, a ujedno ubrzati proces integracija Crne Gore u EU”, ocijenili su iz FZO.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније