Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ A.B. ]

23. 06. 2023. 20:39 >> 20:47

MVP

Komemoracija povodom smrti Lukovca u utorak

Komemorativna sjednica povodom smrti nekadašnjeg crnogorskog šefa diplomatije Branka Lukovca održaće se u utorak, 27. juna u 12 sati, u staroj zgradi Vlade, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

Podsjetimo, Lukovac je preminuo danas u 79. godini. 

 

"Lukovac će ostati zapamćen kao jedan od utemeljivača crnogorske diplomatije novog doba. Kao šef diplomatije Crne Gore i zamjenik MVP SFRJ, jugoslovenski i crnogorski ambasador, Lukovac je svojim visokim intelektom i istančanim osjećajem za svijet u kojem je živio, obogatio crnogorsko diplomatsko nasljeđe", naveli su iz MVP. 

Kako se dodaje, njegov doprinos je u obnovi nezavisnosti Crne Gore i punopravnom članstvu u Ujedinjenim nacijama bio je nemjerljiv.

"U svijetu diplomatije bio je prepoznat kao skroman, nenametljiv, širokog obrazovanja i veliki profesionalac, dostojanstveno predstavljajući svoju zemlju onako kako to čine rijetki i odabrani. Na tome smo mu kao kolektiv i kao kolege neizmjerno zahvalni. Vjerujemo da će njegova čvrsta posvećenost interesima Crne Gore, predstavljati primjer za sve koji su diplomatiju odabrali kao svoj životni poziv. Generacije crnogorskih diplomata čuvaće druga, prijatelja i gospodina Branka Lukovca u svojim srcima, u pamćenju i u najljepšim uspomenama, sa zahvalnošću i poštovanjem", piše u saopštenju MVP. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније