Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Т.Г.

26. 06. 2023. 10:41 >> 11:34
4

ŠARANOVIĆ

"Predali dokumentaciju o zloupotrebama u 'Čistoći', firma duguje dva miliona"

Zamjenik gradonačelnice Podgorice Danilo Šaranović i predsjednik Odbora direktora "Čistoće" Milan Vukadinović predali su Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) dokumentaciju koja, kako je naveo Šaranović, ukazuje na zloupotrebe u radu gradskog preduzeća "Čistoća" tokom mandata bivšeg direktora Andrije Čađenovića. Šaranović je u obraćanju medijima istakao da je "Čistoća" u ovom trenutku dužna preko dva miliona eura.

"Danas smo glavnom specijalnom tužiocu Vladimiru Novoviću dostavili dokumentaciju da su odgovorna lica u JP "Čistoća" počinila djela koja se gone po službenoj dužnosti. U međuvremenu smo nabavili još neku dokumentaciju. Čuli ste da su zaposleni, po sopstvenom kazivanju, bili izloženi višegodišnjem pritisku od strane bivšeg rukovodstva da lažiraju iskaze. Ima tu donacija, isplate jednokratne pomoći. Kako će tužilac kvalifikovati krivična djela to je njegov posao. Naš zadatak jeste da javnost i nadležne institucije upoznamo sa svim nezakonitostima, rekao je Šaranović novinarima. 

Kazao je da su  došli da obavljaju ove funkcije da bi se borili za jednaka prava svih zaposlenih, te da ne smiju za žmure na nezakonitosti. 

"Siguran sam da je ovo "samo vrh ledenog brijega", imajući u vidu da se od one konferencije za medije toliko zaposlenih oslobodilo da nam ukaže na brojne višegodišnje zloupotrebe. Naročito prednjače pritužbe na račun Čađenovića", kazao je Šaranović. 

Istakao je da je da  je predsjednik Odbora direktora "Čistoća" Milan Vukadinović nakon izbora odmah počeo pristupio sa upoznavanjem sa stanjem u privrednom društvu.

"Mi smo uradili ono što je bio naš dio posla, nakon toga možda će i nadležno tužilaštvo tražiti uvid u dodatnu dokumentaciju i mi želimo da institucijama olakšamo posao tako što ćemo 24/7 biti na raspolaganju kad su ovakve stvari u pitanju", kazao je Šaranović. 

Šaranović: "Čistoća" dužna preko dva miliona eura, a prije mandata Čađenovića bila dužna ispod 100 hiljada

Istakao je da ono što za sada znaju jeste da je "Čistoća" sada dužna preko dva miliona eura.  

"Ako vi imate izjavu odgovornih lica iz službe finasija da nisu validno prikazivani izvještaji, mi ne možemo utvrditi vrijednost štete. Ono što znamo jeste da je sada "Čistoća" dužna preko dva miliona eura, a bila je dužna ispod 100 hiljada kada je Andrija Čađenović došao u "Čistoću". Kada je izašao iz nje na računu je bilo 40 hiljada a kada je došao bilo je 530 hiljada", kazao je Šaranović. 

Istakao je da je na ime jednokratnih pomoći i donacija isplaćeno blizu 400 hiljada eura. 

"Vidjeli ste i sami da je na ime jednokratnih pomoći isplaćeno blizu 400 hiljada eura, vidjeli ste i sami da se za vrijeme mandata Čađenovića broj zaposlenih povećao za 200", kazao je Šaranović.

Šaranović: Dug prema "Deponiji" milion eura

Istakao je da je dug "Čistoće" prema drugom gradskom preduzeću, "Deponiji", milion eura.

"Zbog toga je neizvjesno hoće li 'Deponija' moći da reguliše svoje obaveze, a tu su i rata kredita, kao i zarade. Radimo sve što je moguće da i jedno i drugo društvo isplate barem neto zarade", kazao je Šaranović. 

Istakao je da za svakog za koga otkriju da je "radio ovakve ili slične stvari biće obaviješteno tužilaštvo". 

Podsjetimo, Šaranović je ranije saopštio je da situacija u gradskom preduzeću "Čistoća" izuzetno teška, te da je ozbiljno ugrožena sposobnost da ta firma obavlja funkciju. Tvrdi i da više od pola mehanizacije za odvoz otpada nije u funkciji, a riječ je o mašinama starosti od samo nekoliko godina.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније