Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Милица Капа, ТВЦГ

07. 09. 2023. 19:59 >> 20:05

LAŽNI PROFIL RTCG

Vijest o hapšenju direktora Doma zdravlja marketinška prevara

Na stranici koja nije vlasništvo portala RTCG-a, niti ima istu internet adresu, objavljena je lažna vijest da je uhapšen direktor podgoričkog Doma zdravlja Danilo Jokić. Riječ je o marketinškoj prevari pomoću koje se želi prodati lijek koji navodno liječi povišen krvni pritisak. Na meti je uglavnom starija populacija, koja nije informatički pismena, zato ljekari pozivaju na oprez.

Informacija, koja je naizgled objavljena na Portalu RTCG, da je direktor Doma zdravlja Podgorica Danilo Jokić uhapšen, jer je pokušao da, u emisiji Link na Javnom servisu, penzionerima otkrije lijek koji liječi sedam bolesti za sedam nedjelja, nije ništa do lažna vijest ili marketinška prevara.

No, za Jokića i novinarku naše kuće Julijanu Žugić, čiji su lik i djelo po drugi put zloupotrijebljeni na ovaj način, više je od neprijatnosti.

"Kao što vidite nijesam uhapšen. Moramo to da kažem iz više razloga zato što sam imao poziv od prijatelja, komšija, drugova... Građani ne treba da nasijadaju na ovakve stvari, radi se prezentacija lijeka što je jako opasno", kazao je direktor Doma zdravlja Danilo Jokić. 

"Mnogi nasijedaju na reklame o magičnim proizvodima u cilju efikasnije prevare zloupotrbljavaju se imena priznatih ljekara, javnih ličnosti, novinara a sve zarad ostvarivanja profita", kazala je novinarka RTCG Julijana Žugić.

Da su na slične prevare nailazili i ranije, kažu i u Raskrinkavanju.me.

"Ali nismo nikad ovo kao danas da se ide dotle da je uhapšen direktor Doma zdravlja i to je novi nivo koji se može isključivo nazvati prevarom", kazao je iz Raskrinkavanje.me Darvin Murić.

A dok se čeka da nadležni obave svoj dio posla, preko ovog linka nastavljaju se prevare. Posebno su na meti penzioneri koji, navodno, jednim klikom i brojem telefona mogu da dobiju magični proizvod i to u pola cijene. Uz to, na sajtu su dostupni i lažni komentari zbog kojih se može steći utisak da je lijek djelotvoran.

"Ide se na ciljne grupe a ko su te grupe koje uzimaju ljekove za srce. To su stariji ljudi koji nijesu toliko vješti i mogu da povjeruju u naslov i kliknu", istakao je Murić. 

Naši sagovornici naglašavaju, da ne treba kupovati medikamente putem interneta, već slušati svoje ljekare. Savjetuju i dodatnu provjeru ovakvih informacija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније