Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

М.М.Љ.

26. 10. 2023. 12:30 >> 12:30

"SRCEM ZA CRNU GORU"

Obezbijeđen novi dom za devetočlanu porodicu Spasić

U okviru akcije „Srcem za Crnu Goru“ koja je u organizaciji humanitarne Fondacije „Hemiias“, Fondacije „Budi human“, humanitarnog fonda „Hilal“, a posredstvom platforme humanost.com održana prošle godine, obezbijeđena je nova kuća za devetočlanu porodicu Spasić iz Podgorice, koja je živjela na rubu egzistencije. Ključeve novog doma uručili su im Goran Jovanović, osnivač Fondacije „Budi human“ i platforme humanost.com i predstavnik Fondacije „Hemiias“, Adnan Zajmović.

Sedmoro djece iz porodice Spasić i njihovi roditelji zamijeniće hladne prostorije koje prokišnjavaju, krov koji je propao, prozore bez stakala, kuću bez izolacije i fasade, tužnu svakodnevicu - novim, toplim domom, krevetima u kojima će spavati spokojno, vedrim bojama.

„Veliki trud i rad uložen je prethodnih mjeseci u ovaj projekat, a pored plaćenih liječenja, radili smo i na obezbjeđivanju novih domova za egzistencijalno ugrožene porodice“, navodi se u saopštenju tri organizacije.

„Novi trenutak koji nam je srce napunio – kada smo familiji Spasić obezbijedili krov nad glavom. Tu radost, ta djeca nikada neće zaboraviti. Ni oni, a ni mi. Ovo je akcija Srcem za Crnu Goru!“, poručio je dobrotvor Hajriz Brčvak, koji je ujedno i osnivač Fondacije „Hemiias“ .

Namještaj za kuću su donacije ljudi koji su željeli da budu dio ove velike akcije, pa su tako komadi pristizali iz raznih gradova Crne Gore, a „Pejović company“ izradili su ormare po mjeri.

„Ova divna, srećna priča, koja je iz korijena promijenila život jedne porodice, dokaz je koliko možemo. Hvala svima koji su doprinijeli da sada, kada dolaze hladni dani, porodica Spasić ne mora da strepi od svake kapi kiše ili malo jačeg vjetra. Borislav, Bojana, Bojan, Nikolina, Nikolija, Nikola, Zorica, Senada i Velja su zahvalni“, navodi se u saopštenju Fondacije Humanost.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније