Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ A.B. ]

26. 10. 2023. 14:13 >> 14:23

MINISTARSTVO PROSVJETE

Useljenje u studentske domove od decembra, razmotriće se žalbe

Pošto je grupa studenata najavila da će danas da protestuje zbog uslova u studentskim domovima u Podgorici, a i zbog diskriminacije prilikom dodjele smještaja, iz Ministarstva prosvjete poručuju da će razmotriti sve žalbe.

Studenti tvrde da su uslovi u studentskim smještajima na nezadovoljavajućem i neadekvatnom nivou.

Oni studenti koji na rang listama za domove ostanu „ispod crte“, moraju tokom studija živjeti u privatnim smještajima ili se „dovijati“ na neki drugi način, a inflacija je uslovila da mjesečne kirije sada budu i do dva, tri puta veće nego prethodnih godina.

Iz resora, pak, poručuju da će ostati "privrženi poštovanju i primjeni Pravilnika koji je usvojen ove godine i koji propisuje način na koji se može konkurisati za smještaj u studenstkim i učeničkim domovima". 

"Generalni direktor Direktorata za visoko obrazovanje i učenički i studntski standard Goran Radević, nedavno je razgovaro sa direktorom i upravnicima objekata Doma učenika i studenata Podgorica. Na sastanku je dogovoreno da se nakon raspodjele smještaja koja će biti izvršena po važećem Pravilniku, razmotri mogućnost za smještaj studenata koji iz različitih razloga nisu ostvarili pravo na smještaj u domovima. Komisije za prijem studenata i učenika u studentske i učeničke domove, juče, 25. oktobra, održale su sastanke na kojima je dogovoreno da će se sve pristigle žalbe razmotriti do kraja mjeseca a useljenje u domove započeti prvim radnim danom narednog mjeseca", piše u saopštenju Ministarstva prosvjete. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније