Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

K. J.

31. 10. 2023. 12:41 >> 12:43

EKOLOŠKA AKCIJA

Više od 25. 000 učenika sakupilo skoro 68 tona otpada

U Zavodu za školstvo održan je sastanak povodom završetka nagradnog konkursa – ekološke akcije „Zajedno za IDEAlnu okolinu“, u kojoj je učestvovalo 39 ustanova, odnosno 25.349 učenika/ca, i tom prilikom je prikupljeno 67.993 kilograma otpada, saopšteno je iz Zavoda za školstvo.

Komisiju su činili predstavnici brenda IDEA, odnosno kompanije Mercator–CG i partnerskih institucija: Agencije za zaštitu životne sredine, Zavoda za školstvo i Ispitnog centra. Vrednovali su prijave za učešće na nagradnom konkursu.

“Komisija je razmotrila sve pristigle prijave i konstatovala da su 35 škola i dvije predškolske ustanove dostavile prijave u predviđenom roku, a dvije prijave koje su pristigle nakon isteka konkursa nijesu bodovane. Na sastanku je konstatovano i da je jedan broj škola sakupljao otpad (željezo) koji nije bio obuhvaćen pravilma konkursa. Takav otpad nije vrednovan, dok je ostatak prijave koji je sadržao navedene vrste otpada uzet dalje u razmatranje. Ustanovama koje su u cjelosti ispoštovale proceduru konkursa, uključujući pravilnu selekciju otpada, a kojih je bilo 21, duplirani su bodovi”, navodi se u saopštenju.

U narednom periodu biće organizovano svečano uručivanje nagrada pobjednicima ovog takmičenja, o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena.

“Komisija je izuzetno zadovoljna odzivom, te je još jednom iskazala uvjerenje da će ovaj projekat biti realizovan i u narednom periodu, kao i da će postati jedna lijepa tradicija koja će umnogome uticati na kreiranje dobrih navika kod djece i mladih”, zaključeno je u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније