Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.J.

21. 02. 2024. 21:17 >> 21:40
2

Mihailović

"Zbog protesta prosvjetara najviše ispaštala djeca"

Zbog štrajka prosvjetara koji je trajao tri dana najviše su ispaštala djeca, ocijenila je Kristina Mihailović iz Udruženja Roditelji u emisiji “Stav” na Televiziji Crne Gore.

Mihailović kaže da je obrazovanje dovoljno trpjelo prekidom nastave usljed izbijanja koronavirusa, dojava o bombama, problema sa grijanjem, prošlogodišnjem odgađanju zimskog raspusta...

“Sve to zajedno uticalo je na savladavanje školskog gradiva. To nije nešto što je stav Udruženja roditelji, to su stavovi roditelja na koje su nam više puta u posljednje vrijeme ukazivali”, smatra Mihailović.

Poručuje je da “nemamo mogućnosti da pravimo izuzetke” te da bi trebalo maksimalno da se posvetimo da se ispoštuje sve što je školski kalendar i da se fokusiramo na učenje.

Zbog štrajka prosvjetara od tri dana, Mihailović kaže da su najviše ispaštala djeca.

“Mi se večeras pitamo zašto djeca tri dana nisu bila u školama, jer ne znam šta se to spektakularno desilo u ova tri dana ili prethodnih dana da kažemo da je imalo neku svrhu. Uvijek treba imati na umu i posebno biti obazriv jer se radi o djeci, i razmišljati o nekim drugim modelima štrajka koji ne podrazumijevaju rad sa djecom, odnosno prekid rada sa djecom”, smatra Mihailović.

Ističe da su Udruženje na čijem je čelu, roditelji ovih dana više puta kontaktirali i da su očekivali i neku vrstu povratne reakcije u vidu protesta ili štrajka. Činjenica je, navodi, da je njihovo nezadovoljstvo i sad prilično veliko.

“Prosvjetni radnici bi trebalo da se fokusiraju na sve ono što tišti nivo obrazovanja i nađu zajedničku tačku sa roditeljima i njihovim stavovima, da naprave pritisak na institucije sistema da mijenjaju štošta jer zaista postoji mnogo problema. Ne treba da se fokusiramo na jedan segment priče, nego da šire sagledamo sliku a onda će i ta podrška biti mnogo šira i imaće više efekata”, kaže Mihailović.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније