Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Lazar Radulović [ TVCG ]

25. 02. 2024. 10:17 >> 10:25
Čitaj mi:

VANSERIJSKI TALENAT

Sedmogodišnjak sa osmjehom savladava trkačke staze

Marjan Đokić, ima sedam godina, vozi karting i ozbiljno pristupa svakom treningu. Trkački kombinezon je na njemu, zaštitna oprema je obavezna.

Sve je počelo sa nekoliko vožnji u rental kartingu, gdje je Marjan prvi put osjetio uzbudljivu snagu brzine.

No, ono što se desilo nakon prve vožnje nije bilo obično dječije oduševljenje. Marjan je pokazao nevjerovatan talenat, nešto što je privuklo pažnju i iskusnih ljubitelja trkačkog svijeta.

Talentovni dječak pohađa drugi razred Osnovne škole "Maksim Gorki" u Podgorici. Učenju i obavezama u školu posvećuje se prijepodne, a poslijepodne - pravac na stazu. 

A za ljubav prema kartingu zaslužan je njegov otac. 

"Moj omiljeni vozač formule 1 je Maks Verštapen. Moje najbolje vrijeme je 44 sekunde. Trener mi je baš dobar, pokazuje mi tačke kočenja i dodavanje gasa", ponosno kaže Marjan. 

Njegov talenat je prvi primijetio trener Ivan Pavićević, koji pažljivo radi sa njim.

"Odmah sam prepoznao njegov talenat. Poslije prvih vožnji se vidjelo njegovo umijeće. Možemo slobodno reći da Marjan ozbiljno započinje svoju trkačku karijeru", kazao je Pavićević. 

Pavićević kaže da je svoj talenat Marjan pokazao i na trkama u Beogradu, na Adi Huji. 

"Naša prva takmičarska sezona je ove godine. Učestvovaćemo sa njim", najavio je Pavičević. 

Pavićević priča koliko je zapravo teško izvesti jednog mladog trkača na pravi put da dođe do velikih rezultata.

Suočavaju se sa izazovnom situacijom, jer u Crnoj Gori nema nacionalnog šampionata.

"Zadnja trka je bila 2011. godine. Primorani smo da idemo u druge zemlje: u Austriju, Sloveniju, Hrvatsku, Italiju.... Troškovi su veliki, karting je jako skup sport. Od države nema podrške, ali nadamo se da će je biti ako Marjan osvoji neku titulu", navodi Pavićević.

Ističe da je karting bio odskočna daska za brojna poznata imena iz trkačkog svijeta.

"Svi vozači Formule 1 su počeli sa kartingom. Nadamo se da će i Marjan uspjeti", poručio je Pavićević. 

Marjan će biti prvi crnogroski vozač koji će učestovati na Le Man Trofiju.

Avantura na stazi sa Marjanom bila je više od trke - bila je susret s budućnošću trkačkog svijeta koja dolazi s osmijehom sedmogodišnjaka koji je, čini se, rođen da vozi.

Ova priča o malom Marjanu Đokiću nije samo o brzini i adrenalinskim vožnjama; to je priča o snazi snova, rastu talenta i podršci porodice koja vjeruje u nevjerojatan potencijal svog sina.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније