Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.Lj.

02. 04. 2024. 10:02 >> 12:26
Čitaj mi:

VOJVODIĆ I VUJOVIĆ

Novi vizuelni identitet RTCG u skladu sa misijom Javnog servisa

Novi vizuelni identitet i brending Radija i Televizije Crne Gore (RTCG) koji je krenuo danas, u skladu je sa onim što je vizija i misija Javnog servisa i način da modernije komuniciramo sa publikom, kazala je u emisiji "Link" direktorica produkcije RTCG Aleksandra Vojvodić. Pomoćnik generalnog direktora za tehniku Dejan Vujović ističe da u smislu tehnološkog razvoja RTCG može da stane rame uz rame sa svim evropskim javnim servisima, te da imamo kontinuitet investicija i inovacija.

 

Danas je krenuo novi vizuelni identitet, novi brending RTCG, a sve u susret jubileju 80 godina Radija i 60 Televizije kada ćemo upriličiti autentičan i raznovrstan program.

"Ozbiljan tim profesionalaca je radio na ovom konceptu. Moramo da istaknemo njihovo ozbiljno zalaganje da sve bude u roku, da bude u skladu sa onim što je vizija i misija Javnog servisa i ono što nam je u biti djelatnosti da budemo etalon vrhunskih vrijednosti", kazala je Vojvodić. 

Dodala je da se radi na cjelokupnom identitetu kako bismo modernije komunicirali sa publikom. 

Vujović napominje da je 2018. godine javni servis je bio među zaostalijim na svijetu u smislu tehnološkog razvoja.

“Na današnji dan mi smo rame uz rame sa svim evropskim javnim servisima. Naše kolege su ovladale tehnologijama. Oprema koju smo kupili je referenca u regionu i naše kolege rade najizazovnije projekte u Crnoj Gori i regionu. To može da pokađe napredak od sedam milja”, kaže Vujović.

Ističe da javni servis ima konačno kontinuitet ulaganja, investicija, inovacija. 

"Sve je urađeno u skladu sa zakonskim propisima i sa zadatim procedurama",dodao je Vujović. 

Vojvodićeva kaže da je RTCG spremna za bilo koju vrstu preispitivanja u smislu odgovornog institucionalnog djelovanja. 

Napominje da je Javni servis samo u prošloj godini realizovao preko 200 direktnih prenosa. 

"Osnovana je i Galerija RTCG kao multimedijalni centar koji treba da bude mjesto susreta i spajanja umjetnika", kazala je ona. 

Vujović je istakao da u RTCG radi veliki broj profesionalaca koji vole svoj posao, a da smo spremni za obučavanje i unapređivanje kadra.  Sa tehnološkog nvoa sve je u funkciji i sve radi u punom kapacitetu. 

“Implementacija robotizovane opreme, vještačke inteligencije i sve što su savremene tehnološke inovacije sprovode se kontrolisano i promišljeno i isključivo u funkcji podrške ljudstvu. Jer s obzirom na sve, čovjek ostaje ključna karika kao nosilac promjena”, kazala je Vojvodić.

Cijelu emisiju pogledajte OVDJE. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније