Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.L.B.

02. 05. 2024. 10:04 >> 10:05
1
Čitaj mi:

dva plovila za hitno reagovanje

Kotor dobio Službu traganja i spašavanja na moru

Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama oformila je sekciju Službe traganja i spašavanja na moru u Kotoru.

Kako su saopštili to je prvi put da od svog osnivanja UPSUL locira svoje resurse za potrebe Službe traganja i spašavanja u Boki kotorskoj, gdje će biti stacionirana dva plovila za hitno reagovanje SAR4 i spasilački skuter.

“Cilj je spašavanje ljudskih života na moru i povećenje stepena sigurnosti plovidbe, a sa službom u Kotoru Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama odgovara na najveće izazove traganja na moru. Ovo je posebno značajno zbog predstojeće turističke sezone i velike gustine pomorskog saobraćaja, a imajući u vidu činjenicu da je Boka područje povećanog rizika zbog konfiguracije akvatorijuma i koncentracije pomorskog saobraćaja, posebno u ljetnim mjesecima”, saopštila je UPSUL.

Služba traganja i spašavanja u Kotoru nastala je u saradnji i uz podršku Ministarstva saobraćaja i pomorstva.

"Uprava pomorske sigurnosto i upravljanja lukama je posvećena misiji spašavanja ljudskih života na moru i povećanju stepena sigurnosti plovidbe u zoni odgovornosti. U očekivanju predstojeće turističke sezone planiramo što efikasnije korišćenje postojećih kapaciteta kako bi bili spremni da odgovorimo na najveće izazove. S obzirom na povećani rizik u smislu sigurnosti plovidbe, smatram da je neophodno bilo formirati posebnu sekciju službe traganja i spašavanja za Boku kotorsku i u samom zalivu, permanentno locirati plovila za reagovanje u hitnim situacijama", kazao je v.d. direktora Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama Haris Husić.

UPSUL će, kako poručuju, u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja i pomorstva i u narednom periodu nastaviti sa jačanjem svojih kapaciteta i nastojati da na što bolji način obezbjedi najviši stepen sigurnosti na plovnim putevima duž čitave crnogorske obale.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније