Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

K. J.

08. 05. 2024. 15:32 >> 15:29
1

UNAPREĐUJU TRANSPARENTNOST

Američka ambasada donirala Vrhovnom sudu opremu za medijsku salu

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država je, kroz Biro za borbu protiv međunarodne trgovine narkoticima i sprovođenje zakona (kancelarija INL), donirala opremu za medijsku salu Vrhovnom sudu Crne Gore. Oprema, vrijedna 148,5 hiljada eura, namijenjena je za održavanje konferencija i aktivnosti za odnose sa javnošću sa ciljem unaprjeđenja komunikacionih sposobnosti Vrhovnog suda i transparentnosti pravosuđa.

“Želim da zahvalim na podršci koju imamo od vas, kao partnera, i na tome što ste upravo nas prepoznali kao važnog nosioca ove vrijedne donacije. Nadamo se da će se saradnja nastaviti i da ćemo i ubuduće imati zajedničke uspješne projekte koji će doprinijeti jačanju naše institucije”, kazala je vršiteljka dužnosti predsjednice Vrhovnog suda dr Vesna Vučković nakon potpisivanja Pisma o donaciji sa ambasadorkom SAD u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke.

Rajnke je navela da SAD godinama ulažu u razvoj pravosudnih institucija u Crnoj Gori te da ovom donacijom žele da pomognu Vrhovnom sudu da poboljša kapacitete u oblasti odnosa s javnošću i povećamo transparentnost pravosuđa.

"Medijska sala će se koristiti za razne aktivnosti, uključujući audio-vizuelno snimanje sastanaka, opšte sjednice sudija Vrhovnog suda, konferencije za medije, snimanje izjava za medije i slično. Ukupna vrijednost donacije je 159.619,35 dolara, odnosno 148.446,00 eura. Vlada Sjedinjenih Država, kroz Biro za borbu protiv međunarodne trgovine narkoticima i sprovođenje zakona (kancelarija INL), donirala je opremu na osnovu prethodno potpisanog Sporazuma o saradnji između Vlade SAD i Vlade Crne Gore", navodi se u saopštenju Vrhovnog suda.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније