Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.B. [ Portal RTCG ]

14. 05. 2024. 16:50 >> 16:50
Čitaj mi:

SKUPŠTINA USVOJILA PRIJEDLOG

Naknade za novorođenčad do 2.500 eura, Demokrate: Jačamo porodicu

Novi model isplate naknada za novorođenu djecu usvojen je jednoglasno juče u Skupštini Crne Gore, po kom će naknade za novorođenčad iznositi do 2.500 eura.

Ovaj model usvojen je na prijedlog Demokratske Crne Gore.

Iz Demokrata su podsjetili da novi model predviđa isplatu naknada za novorođenu djecu do 2.500 eura i to 1000 eura za prvo, 1.500 za drugo dijete, 2.000 eura za treće, a 2.500 eura za četvrto i svako naredno dijete.

"Umjesto dosadašnjih 900 eura, roditeljima će ubuduće biti isplaćivane naknade do 2500 eura, zavisno od toga da li je dijete prvorođeno, drugorođeno, trećerođeno ili četvrtorođeno. Parovima koji se nakon stupanja na snagu ovog zakona ostvare kao roditelji biće isplaćen ove godine iznos od 1000 eura, a razlika do punog iznosa odobrene naknade prema progresivnom modelu biće isplaćena u prvom kvartalu 2025. godine, što je rezultat kompromisa i dogovora sa kolegama iz parlamentarne većine koji u Vladi Crne Gore rukovode finansijama", piše u saopštenju Demokrata. 

Prema njihovim riječima, Demokratska Crna Gora nastavlja da vodi jaku socijalnu politiku.

"Sa tog našeg puta neće uspjeti da nas skrenu ni glasnogovornici od sinoć, a koji upravo danas pokušavaju na sve načine da obesmisle novu mjeru i povećanje naknade za novorođenčad, samo zbog toga što je to predlog poslanika Demokratske Crne Gore. Ponosni na naš rad nastavljamo dalje, jačamo porodicu i jačamo državu", zaključeno je u saopštenju Demokrata. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније