Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Marija Radulović, TVCG

15. 05. 2024. 07:29 >> 07:29
4
Čitaj mi:

O ISTORIJI I POTOMCIMA

Anka tvrdi da je potomak Crnojevića: Tražim samo istinu

Anka Crnojević koja živi u Kotoru tvrdi da je direktan potomak Đurađa Crnojevića, ali poručuje da je privilegije ne zanimaju, već samo kako kaže, istina.

Od davnina svijet zna za prinčeve i princeze. Poznaje ih i crnogorska istorija ali zna i za one koji su se samo tako predstavljali.

Tako se Stefan Černetić lažno predstavljao ne samo nama no širom svijeta kao princ Crne Gore, Makedonije, Srbije, Bugraske, Albanije...

U Kotoru smo pronašli gospođu Anku koja tvrdi da je od Crnojevića i to baš one slavne srednjovjekovne vladarske porodice.

“Ja sam Anka Crnojević po rodu, Vujačić po domu. Ja sam željela da vi dođete kod mene da objasnim da mi postojimo Crnojevići i to od pravih Crnojevića. Važno mi je sad zbog predaka naših i zbog djece i potomaka što što će biti i što ih ima, da se zna da smo mi pravi potomci korijeni Ivana Crnojevića. Krivo mi je kad se neko tako predstavlja tako a nije to”, kaže Anka.

A Stefan Černetić koji Anki nije rod, ali koji je tvrdio da je od Crnojevića i ne samo to. Zahvaljujuci samoproglašenoj tituli stigao je u elitno društvo. Bio je redovan gost na prijemima kraljevskih porodica, organizovao čak i balove i dodjeljivao titule viteza, viskonta i barona.

Dospio je i na ceremoniju koju je povodom Dana državnosti organizovao tadašnji predsjednik Crne Gore Milo Đukanović. U Italiji je zbog svega optužen za prevaru, međutim na italijanskoj državnoj televiziji i poslije razotkrivanja tvrdi samouvjereno da je princ.

"Ja sam princ Crne Gore, Makedonije, Srbije, Bugraske, Albanije, itd. Černetić - na slovenskim jezicima ono IĆ znači OD, Černo je crno. Tako da i samo prezime govori “od Crne Gore", kazao je Stefan za italijanske medije.

Kome smeta Černetić ne znamo ali istorija dobro pamti Lažnog cara Šćepana Malog koji je u 18. vijeku uspio da obmane Crnogorce i zavlada.

Anku Crnojević koja tvrdi da je direktan potomak Đurađa Crnojevića tek privilegije ne zanimaju, već samo kako kaže, istina.

“Ništa ne tražim samo tražim da se zna da smo mi od Ivanove loze, njegovog brata Đurađa i da se jedanput zna od koga smo i što smo”, kaže Anka.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније